parkowanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

parkowanie

Postprzez assunta » wtorek 18 lipca 2006, 17:32

Wkrótce czeka mnie egzamin na prawko i najbardziej boję się parkowania, bo przy równoległym czasem parkuję za daleko od krawężnika, a przy skośnym czasem równoległość do linii pozostawia trochę do życzenia. Czy na egzaminie takie rzeczy oceniane są bardzo surowo?
assunta

Postprzez invx » wtorek 18 lipca 2006, 19:08

ja tez jestem przed egzaminem i tak saobie mysle ... mozliwa jest jedna korekta przy parkowaniach, no to moze by tak zrobic, zeby przy kopercie (rownoleglym), dojechac po skosie maxymalnie do kraweznika, az dotkne go kolami, w tedy wyczuje odleglosc, no i wykorzystam mozliwosc jednej korekty. Podjade do przodu , i zakrece, i bede miec autko idealnie przy krawezniku :) Probowalem tak robic i jest to skuteczne.

Co wy na to ??
idiotyczne ?
invx

Postprzez mixxm » wtorek 18 lipca 2006, 21:42

żebyś tylko na krawężnik z rozpędu nie wjechał bo manewr nie zostanie zaliczony :D
mixxm

Postprzez ella » wtorek 18 lipca 2006, 23:20

invx napisał(a): no to moze by tak zrobic, zeby przy kopercie (rownoleglym), dojechac po skosie maxymalnie do kraweznika, az dotkne go kolami, w tedy wyczuje odleglosc, no i wykorzystam mozliwosc jednej korekty. Podjade do przodu , i zakrece, i bede miec autko idealnie przy krawezniku :) Probowalem tak robic i jest to skuteczne.

Co wy na to ??
idiotyczne ?

Tu masz porady jak wjeżdzać w kopertę.
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4322
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy