Zawracanie na skrzyżowaniu-PYTANIE

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zawracanie na skrzyżowaniu-PYTANIE

Postprzez Carrie » czwartek 07 grudnia 2006, 19:21

no właśnie - jak w temacie. JAk ja mam zawrocić na skrzyżowaniu w środku miasta? Dawno nie robiłam egzaminu :oops: no bo jak to zrobić? jakie sa mozliwosci ew.? zawracanie "na3" odpada...chyba...urzywanie uliczki , czyli z urzyciem wstecznego tez chyba? to jak..po prostu włączyć kierunkowskaz jakbym chciala skręcać w lewo i zamiast pojechac w ulice na lewo to ustawic sie na przeciwnym pasie i pojechac w przeciwnym kierunku(czyli zawrocic)...? ja wiem ze to bardzo głupie pewnie pytanie jest...ale jutro mam egzamin i juz niczego nie jestem pewna...prosze pomóżcie :oops:
Carrie

Postprzez jasar » czwartek 07 grudnia 2006, 19:51

No widzisz jak chcesz to i sama potrafisz sobie poradzić z odpowiedzią.
Nie ma co się martwić na zapas głowa do góry będzie dobrze.
Najważniejsze myśleć za kierownicą co chce się zrobić no a później to zrobić :wink:
jasar

Postprzez ania18 » czwartek 07 grudnia 2006, 21:00

Na światłach: patrzysz czy możesz zawrócić(przypomne że na światłach kierunkowych czyli bezkolizyjnych niemożna zawracać, oraz czy niebyło zakazu zawracania)no i tak jak powiedziałaś ustawiasz sie do lewoskrętu i zawracasz.
A jeśli padnie komenda :"prosze zawrócić w najbliższym możliwym miejscu" szukasz jakieś fajnej miejscówy tzn. brama, którą by można wykorzystać lub mało uczęszczana droga i wtedy zawracanie na 3. Można też wykorzystać parkowanie prostopadłe, jakąś stacje benzynową (obiechać). Urzyj wyobraźni a niebędziesz miała z tym żadnych problemów. Powodzenia a jutro koniecznie napisz relacje jak ci poszlo :] :spoko:
ania18

Powrót do Egzamin na prawo jazdy