Oblany egzamin i odwołanie.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Oblany egzamin i odwołanie.

Postprzez Ostry88 » piątek 23 lutego 2007, 17:37

Witam,

wczoraj miałem 1 egzamin na kat. B. Testy poszły spoko, później jazda, niestety oblana. Chciałbym się odwołać ponieważ w samochodze panowała b. wysoka temperatura (która jak wiemy sprzyja opóźnieniu czasu reakcji i dekoncentracji), wszystkie dmuchawy wieją na maxa z maxymalną temperaturą (w samochodzie było okolo 30-35 c). Na moje pytanie czy mogę zmiejszyć ogrzewanie egzaminator odpowiedział wyraźnie "NIE!" na pytanie czemu powiedzial ze będą parować szyby....w dodatku oblałem w 47 minucie jazdy po miescie bedac jeszcze z 15-20 minut drogi od PORD-u.

Co o tym sądzicie ?

Pozdrawiam.
Ostry88

Postprzez cman » piątek 23 lutego 2007, 18:49

Moim zdaniem odwołanie nie ma w tej sytuacji sensu. Nawet jeżeli temperatura była faktycznie za wysoka, to i tak nie jesteś tego w stanie udowodnić.
cman

Postprzez Baltak » wtorek 27 lutego 2007, 13:31

Możesz spróbować, ale wydaje mi się że cman ma rację. Nie masz jak tego udowodnić...
Baltak

Postprzez KUBA_1 » wtorek 27 lutego 2007, 20:57

Jest nagrana rozmowa z egzaminatorem, być może pojazd po tym zdarzeniu był w naprawie. Udowodnić żadem problem, ale jaki to miało wpływ na wynik?
Jeżeli już to widziałbym tu zastrzeżenie na zachowanie egzaminatora (może był chory i się dogrzewał) lub na niesprawny pojazd (klimatyzacja).
Czas 40 minut - to czas minimalny trwania egzaminu, więc tego nie masz co się czepiać.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy