C+E w Kielcach

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

C+E w Kielcach

Postprzez gapek1 » niedziela 04 marca 2007, 17:41

Witam
Zdałem niedawno egzamin na C+E w Kielcach. Jeździłem Iveco z naczepą i oto co zaobserwowałem,może komuś przydadzą się takie informacje: Wiadomo że pierwsza osoba z grupy losuję zestaw manewrów które będą zdawali wszyscy, egzaminator daje do wyboru dwie karty. Jedna z tych kart jest jakby troszeczkę ciemniejsza i ma tyciusieńką czarną kropeczkę (trzeba dokładnie się przyjrzeć)TA właśnie karta to wg mnie łatwiejszy zestaw czyli parkowanie przodem i ruszanie na wzniesieniu.
Przy cofaniu na łuku uważajcie bo naczepa dosyć szybko się łamie i trzeba szybko prostować, przy końcu łuku jest odcinek o nawierzchni z kostki brukowej i wiadomo trzeba stanąć nie dalej niż 1 metr od linii końcowej. Trzeba zatrzymać się tak by przód auta stał na tej właśnie kostce brukowej. Jeśli zza kierownicy wychylimy się do przedniej lub bocznej szyby to będziemy widzieć że auto wjechało na kostkę( tak wg mnie jakieś40 cm od przodu ciągnika)
Przy spinaniu i rozpinaniu zestawu kolejność podłączania i rozłączania przewodów najpierw elektryczne potem powietrzne( na forum były różne wersje ale przynajmniej w Kielcach jest tak)
I najważniejsze: Tylko spokój Was ratuje, wiem że łatwo mi teraz tak mówić ale naprawdę mówię Wam spokojnie a na pewno zdacie
gapek1

Postprzez scorpio44 » niedziela 04 marca 2007, 20:03

Proponowałbym przeniesienie posta do wątku o WORDzie Kielce w odpowiednim dziale.
scorpio44

Powrót do Egzamin na prawo jazdy