Oblałem przez źle zaparkowany samochód/Kielce

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Oblałem przez źle zaparkowany samochód/Kielce

Postprzez maxley » środa 20 czerwca 2007, 12:13

Witam !!!
Dziś miałem egzamin i niestety przez jednego idiote nie zdałem :(
Placyk poszedł spokojnie a jazda po mieście była relaksem ... do czasu :///
Będą na wąskiej drodze dwukierunkowej z progami zwalniającymi stał VW który stał akurat na wysokości progu zwalniajacego (stał w miejscu niedozwolonym).
Z naprzeciwka nadjeżdzały samochody a pasy oddzielone były dwoma liniami ciągłymi.
Wiedząc że nie można najeżdzać ani tyjm bardziej przejeżdzać przez ciagłą linie, zbliżylem sie do tego VW i w tym momęcie pan egzaminator przerwał mój egzamin (dochodziła 35minuta).
Wyjaśnił że w przypadku kiedy sytuacja nie pozwala zastosować się do przepisów można przejechać przez ciągłą linię i gdybym tak zrobił to byłoby dobrze.
Wezmę sobie tą rade do serca i mam nadzieję że przy nastepnym egzaminie (19 VII) będzie dobrze ;)
maxley

Postprzez disaster » środa 20 czerwca 2007, 12:25

To oblałeś nie przez źle zaparkowany samochód, tylko przez to, że bez sensu zablokowałeś drogę.
disaster

Postprzez scorpio44 » środa 20 czerwca 2007, 13:10

Chyba nie chodziło o zablokowanie, tylko o jazdę za blisko tego samochodu (w celu za wszelką cenę nienajechania na ciągłą).

A ogólnie w takich sytuacjach najbezpieczniej poinformować egzaminatora o swoim zamiarze odstąpienia od przepisów z przyczyn wyższych, tak na wszelki wypadek. Do takiego ogólnego wniosku doszliśmy na forum, bo tego typu sytuacji było już parę omawianych. ;)
scorpio44

Powrót do Egzamin na prawo jazdy