jarmal napisał(a):Problem z Dworakiem jest taki, że próbuje lansowac model niemiecki
Faktycznie, dość często wspomina o niemieckich przepisach i próboje się nimi podpierać, jednak powinien się podpierać naszymi polskimi przepisami, co mnie Niemcy obchodzą, ja jestem Polakiem, i uczę się jeździć w Polsce a nie w Niemczech, jeżeli będe chciał tam pojechać to wniknę w prawo niemieckie, a póki co to jeżdżę po Polsce i nie zamierzam się tłumaczyć policjantowi niemieckimi przepisami, bo nawet nie będzie tego słuchał. Jednak przez tyle czasu, w polskim PoRD-zie nie ma żadnych wskazówek co do poruszania się po tym skrzyżowaniu :x, nawet najdrobniejszych. Więc jeśli przepisy milczą, to znaczy, że "można". No właśnie ale co "można"? W tym przypadku nie ma określonego co "można", nie włącząć wogóle kierunkowskazów na rondzie? Czy włączać oba w stosownym momentach? Na to nikt z nas nie może odpowiedzieć (popierając przepisami). No można podeprzeć się tym przepisem mówiącym o sygnalizowaniu zmiany kierunku jazdy, ale to jest rondo i jak odbywa się wokół kółka, to trudno tu powiedzieć o zmianie kierunku jazdy. To tak jakby powiedzieć "doszukać się kątów w kole".