Notoryczne zastawianie wjazdu.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez Lewy » wtorek 06 października 2009, 21:50

Teraz gdy dorysowałem inny rysunek powiecie iz bez problemu dam rade wjechac. Nie da sie normalnie wjechac, jestem zmuszony jechac powoli i bacznie sie rozglądac a to na tą Calibre a to na ten skos koło mojego płotu.
Athlon ,tak sie składa ze rowniez przez moją brame kilka tygodniu do roku wjezdza kombajn a nawet ciągnik z dwiema przyczepami...
Co do tej rozmowy to raczej byłem za miły i przydało by sie mu przypomniec. On i jego ekipa wykonczeniowa moze stawac kawałek dalej na trawie.
B- 18.04.08
C- 25.08.09
C+E- 3.12.09
Lewy

Postprzez athlon » wtorek 06 października 2009, 23:02

ładny rysunek

A co do wjazdu, kultura sąsiedzka by nakazywała "nie przeszkadzać" tobie przy wjeździe, jednak po pierwsze - da się wjechać, skoro jednak wjeżdżasz i wyjeżdżasz, po drugie - jakoś nie widzę żeby łamał sąsiad jakieś przepisy, ale zawsze mogę się mylić.

A to jest troszkę podobna sytuacja jak z parkowaniem równoległym. jednemu wystarczy wnęka troszkę większa niż długość jego auta żeby zaparkować, innym osobom dwie długości auta to też za mało. POPROŚ sąsiada, żeby stawał troszkę dalej, bo jego auto znacznie utrudnia ci wjazd na posesję i nie chciałbyś niechcący uszkodzić mu auta podczas wjeżdżania
athlon

Postprzez vonBraun » środa 07 października 2009, 00:36

Khay napisał(a):
Lewy napisał(a):a zle staje dlatego ze raczej nie mozna stawiać aut na przeciwko czyjegoś wjazdu.

2. Zabrania się postoju:
1) w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej;
/.../
Pozdrawiam
Khay

Wg. mojej bardziej doświadczonej drogowo córki nawet parkowanie na podjeździe pomiędzy jezdnią a moją WŁASNĄ bramą jest zabronione - chodzi o możliwość interwencji np. strażaków. -krótka droga dojazdowa do mojej bramy nie jest moją własnością, została wybrukowana podczas budowy domu na koszt pierwszego właściciela, ale teren należy do gminy. Jest jednak dość długa aby parkując na styk z bramą w ogóle nie blokować chodnika. Proszę o weryfikację jeśli ktoś znajdzie czas.

pozdrawiam
vonBraun
vonBraun

Postprzez lith » środa 07 października 2009, 19:04

Dobrze, że u mnie działka sięga tak ze 2m za płot i mogę stać przed swoim domem ile mi się podoba i gdzie mi się podoba i nikomu nic do tego:>

@vonBraun a jak zaparkuje na podjeździe ale za bramą to i tak blokuje dojazd do posesji, a nie jest już zabronione, nie?
lith

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze