Wyprzedzanie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Wyprzedzanie

Postprzez Borys_q » piątek 04 stycznia 2013, 14:25

Nie zgadzam się. Należy wpuścić, by nie dopuścić do zderzenia.

Tylko noga z gazu, nie hamować!!!!!!!! Niech ten wyprzedzający kontroluje sytuację, bo możesz bardzo łatwo stać się nie umyślnym sprawcą poważnego wypadku nawet śmierci.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez lith » piątek 04 stycznia 2013, 17:16

@kg1956
A prawnik tamtego będzie udowadniał, że to właśnie przez Ciebie doszło do wypadku, bo on doskonale kontrolował sytuacje i gdybyś nagle nie zahamował do niczego by nie doszło. Myślę, że łatwiej jest się wytłumaczyć z zaniechania niż z błędnego działania.

Szczególnie, że jak ktoś rzeczywiście panuje nad sytuacją, a my błędnie ocenimy to możemy go ugotować.
Ja w takiej sytuacji jak już to mając wolne pobocze uciekałbym na prawo.
lith

Postprzez kg1956 » piątek 04 stycznia 2013, 22:33

Ale ja nie mam zamiaru nikogo gotować! Widzę, że gość może mieć problem, więc delikatnie noga z gazu i robię miejsce na wszelki wypadek, gdyby musiał skorzystać. Nie wyrzucam z tyłu kotwicy ( jak to ktoś obrazowo napisał).
kg1956

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze