Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez rocko19 » czwartek 14 lutego 2013, 11:54
przez Drezyna » czwartek 14 lutego 2013, 13:10
rocko19 napisał(a):gdzie tu jest lewa krawedz jezdni przed torowiskiem czy zaraz za?
przez szerszon » czwartek 14 lutego 2013, 13:47
przez Amos » czwartek 14 lutego 2013, 14:05
Drezyna napisał(a):rocko19 napisał(a):gdzie tu jest lewa krawedz jezdni przed torowiskiem czy zaraz za?
Uważasz, że za torowiskiem? Często przejeżdżasz przez trawę i tory, aby ustawić się przy lewej krawędzi zamierzając skręcić w lewo?![]()
![]()
przez Drezyna » czwartek 14 lutego 2013, 14:48
przez rocko19 » piątek 15 lutego 2013, 11:12
przez Amos » piątek 15 lutego 2013, 19:36
przez Drezyna » piątek 15 lutego 2013, 21:16
Amos napisał(a):Nie, jak torowisko nie jest wydzielone, to jest ono częścią jezdni...
przez oskbelfer » piątek 15 lutego 2013, 21:25
przez rocko19 » piątek 15 lutego 2013, 21:48
Nie, jak torowisko nie jest wydzielone, to jest ono częścią jezdni...
przez Drezyna » piątek 15 lutego 2013, 21:54
oskbelfer napisał(a):drezyna to podaj te przepisy kóre nie dopuszczają -- amos i ja chętni esię czegoś nowego dowiemy
przez oskbelfer » poniedziałek 18 lutego 2013, 23:52
Drezyna napisał(a):oskbelfer napisał(a):drezyna to podaj te przepisy kóre nie dopuszczają -- amos i ja chętni esię czegoś nowego dowiemy
Mam podać przepis, który nie dopuszcza w sytuacji na przedstawionym zdjęciu wjazdu przez krawężnik, barierę, trawę, przystanek tramwajowy na torowisko, aby ustawić się prawidłowo zamierzając skręcić w lewo w opisanej sytuacji? I to będzie nowość dla oskbelfer i amos?
Czasem coś jeszcze człowieka zaskoczy, nawet w Mławie
przez Drezyna » wtorek 19 lutego 2013, 00:18
rocko19 napisał(a):W sytuacji przedstawionej na zdjęciu, myśle prawidłowe zachowanie i zgodne z prawem to oczekiwanie na wolny przejazd na torowisku.Tylko nurtuje mnie jedna rzecz, jest to jezdnia jednokierunkowa wiec zgodnie z prawem powinnismy ustawic sie do lewoskretu przy jej lewej krawedzi, nie do konca wiem gdzie tu jest lewa krawedz jezdni przed torowiskiem czy zaraz za?Jak przed to zmienia to troche postac rzeczy.
Drezyna napisał(a):Przy lewej krawędzi ustawiamy się przed manewrem, a nie w trakcie, lub po. Chyba, że ktoś jedzie drezyną
oskbelfer napisał(a):drezyna to podaj te przepisy kóre nie dopuszczają -- amos i ja chętni esię czegoś nowego dowiemyMoże w Mławie opublikowano te przepisy ::) ?