scorpio44 napisał(a):Sygnał świetlny jak najbardziej, ale kiedy jest ciemno.
Nie zawsze niestety to działa.
Ostatnio a dokładnie 2 dni temu ok 2 w nocy podjechałem sobie pod MC Donald's coś przekąsić, bo akurat wracałem z pracy i żeby nie hałasować w domu w nocy postanowiłem coś przekąsić.
Podjechałem z boku do okienka tzn kawałek przed okienkiem się zatrzymałem bo przede mną stało autko i gość zamawiał jedzonko. Miałem włączone światła więc widać mnie było dobrze. No i widzę, że w pewnym momencie gość wrzuca wsteczny bo mu się zaświecił z tyłu. Pomyślałem sobie, że pewnie pomylił bieg i zaraz pojedzie do przodu. Jakież było moje zdziwienie jak gość dodał ostro gazu i wprost mi w maskę. Zdążyłem zatrąbić, lecz było już za późno.
Gość z Warszawy. Strasznie chamski. Powiedział do mnie, że jak wezwę policję to on się wyprze i powie, że to ja w niego wjechałem. Niestety miał pecha bo pani w okienku wszystko widziała. No ale patrząc na godzinę na zegarku nie chciało mi się czekać na nich i wziąłem kasę od gościa na pokrycie strat. Chociaż teraz troszkę żałuję, bo dla takich cwaniaków nie powinno się mieć litości.
Zawalił sprawę, ok, jego wina i grzecznie się zachowuje a nie udaje cwaniaka i próbuje jakieś głupie numery. No ale cóż są tacy ludzie i nie wolno dać się zastraszyć a jak coś mu nie pasuje to wzywać policję i po sprawie.