cierpnik napisał(a):1.Jest jeśli nie są wyznaczone dla mojego kierunku.
2.To przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem.
3. Nie. Ja chcę jakiejkolwiek informacji przed początkiem DDR na jezdni, że gdzieś ta DDR będzie. Wyszukiwać jej nie mam zamiaru.
4.No widzisz? A każdy rowerzysta ma zakaz. Bo tak i już
5.Czyżby rowerzysta na jezdni zamiast DDR wpływał na BRD? Chyba sobie kpisz. A może taki rowerzysta, który w ciebie wjedzie po prostu cie zabije? Istotne w BRD jest to jak zachowania wpływają na innych uczestników ruchu a nie na samych siebie.
6.I oczywiście pan najmądrzejszy zapomina o bardzo bezpiecznym dla rowerzysty skręcie w lewo by dostać się do DDR.
1. Oczywiście, jeśli nie są wyznaczone. Nie zamierzam tego kwestionować.
Tylko czuje tu sytuację,że przez pięć skrzyzowań będzie wyznaczone dla twojego kierunku i dopiero na szóstym drogi sie rozjadą, aTy już masz zamiar od samego początku ignorować DDR.
2. Nie chcę być złośliwy, ale chyba powinieneś zacząć jednak od siebie.
Nadal nie możesz wskazać kierunku w zależności od strony drogi ?
Zamiast być złośliwy i to głupio, wskazałbyś odpowiedź.
3. Jeśli nie ma B-9, a jest DDR zarządca drogi uznał,że rowerzysta nie będzie miał problemów z dostrzeżeniem DDR.
Jaka to informacje jeszcze sobie życzysz ?
A że nie masz zamiaru...przypomina mi to fochy rozkapryszonej panienki..."bo nie".
To na Tobie , jako uczestnikowi ruchu ciąży obowiązek przestrzegania przepisów.
Ileż to razy kierowcy tłumaczyli sie, że nie zauważyli znaku ograniczenia prędkości...to chyba gapiostwo nie jest dobrym wytłumaczeniem się ?
4. Czy każdy rowerzysta ma zakaz dojechać legalnie do wybranego punktu ?
ja do garażu nie wjeżdżam po trawniku i wzdłuż po chodniku , tylko normalnym wjazdem prowadzącym z drogi.
Ty natomiast masz pretensje,że ktoś kwestionuję wjazd do klatki schodowej wzdłuż po chodniku.
czy to jest zgodne z przepisami ?
5. Oczywiście że tak. Na drogach o podwyższonej prędkosci osobnik który ledwo 30km/h osiąga, posiada niepewny chybotliwy tor jazdy, bez lusterek, bez przewidywalnego zachowania z dużą dozą prawdopodobieństwa nieprzewidywalnego manewru...cóż więcej ?
a obok DDR w tym samym kierunku...o przepraszam...być może po lewej stronie, a tu już nie ten sam kierunek

według Ciebie i nie miałeś zamiaru

sie rozejrzeć.
6. tak dobieraj trasę, abyś bezpiecznie dojechał. Nie dasz rady zrobić tego z uwagi na osiągane prędkości ? trudno...kombinuj.( w ramach PoRD)