Zaostrzenie kar za jazdę po...

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Zaostrzenie kar za jazdę po...

Postprzez ks-rider » poniedziałek 06 stycznia 2014, 00:28

szerszon napisał(a):Ceny, misiu, ceny... :D
jak sie uda to zostaje prawie milionerem...przynajmniej tak sobie mysli...

Nie wiem jakim trzeba byc despreatem i jakim ciemnym aby nie obliczyc sobie ile sie na tym zarobi i jak nisko ceni sie wlasne zycie, ale coz i tycy musza byc wsrod nas. :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez szerszon » poniedziałek 06 stycznia 2014, 00:34

W tej Tajlandii prawdopodobnie jeden udany przemyt ustawi na długo jakiegos nygusa , gdzie zarabia 1 dolara dziennie w swoim kraju... Tutaj jest odwrotnie... jazda po pijaku nie daje +10 do ...
szerszon

Postprzez kg1956 » wtorek 07 stycznia 2014, 00:13

Znów masakra. W Łodzi spity motorniczy zabił dwie kobiety...
Wracając do Kamienia Pomorskiego:
Właśnie usłyszałem w radio. Przyznał się, że pił do 3 rano i palił marihuanę!
Czego chcieć więcej, ręce opadają.

Jak to czego chcieć więcej? Legalizacji narkotyków! :mrgreen: :spoko:
Ostatnio zmieniony wtorek 07 stycznia 2014, 00:17 przez kg1956, łącznie zmieniany 1 raz
kg1956

Postprzez szerszon » wtorek 07 stycznia 2014, 00:15

Ale to nasza szara rzeczywistość..tylko teraz temat jest na świeczniku..
szerszon

Postprzez RossoneriDevil » wtorek 07 stycznia 2014, 01:33

Jak to czego chcieć więcej? Legalizacji narkotyków!

Ciekawe czy wzrosłaby liczba kierowców po spożyciu tym razem narkotyków....
Poza tym legalizacja marihuany jak najbardziej dobry pomysł, chociaż sam nie palę :)
RossoneriDevil

Postprzez kg1956 » wtorek 07 stycznia 2014, 09:09

W imię wolności zalegalizujmy również wielożeństwo, kazirodztwo, małżeństwa z kozami. Co nas powstrzymuje? Prawo? Zmieńmy prawo! :shock:
kg1956

Postprzez ks-rider » wtorek 07 stycznia 2014, 10:40

kg1956 napisał(a):W imię wolności zalegalizujmy również wielożeństwo.

Ty, a co mas przeciwko wielozenstwu ? Raz, ze kto to wogole ustalil, ze wielozenstwo jest beeee ? Jakos w innych krajach / kulurach jest ogolnie przyjete i jakos nikt nie protestuje. Tyle, ze z pensji jako szkolacy w PL ciezko by bylo te 4 zoby utrzymac, ale to juz inna bajka.

:wink:
ks-rider

Postprzez kg1956 » wtorek 07 stycznia 2014, 11:33

No właśnie dlatego piszę, że tylko prawo jest "wąskim gardłem". Zmieńmy je. Bądźmy nowocześni. Nie wolno niczego zabraniać. Jak mi się spodoba koza (z wzajemnością) to chciałbym móc zawrzeć z Nią związek małżeński.
Chyba wyszedł mały OT. :)
kg1956

Postprzez dylek » wtorek 07 stycznia 2014, 12:16

http://wiadomosci.onet.pl/krakow/nocny-poscig-w-krakowie-kierowca-pijany-i-pod-wplywem-narkotykow/7sdjz
Dajcie spokój....codziennie.... Skoro nie ukręcać tych pustych łbów, to chyba jednak zabierać samochody, by nie mieli do czego wsiadać...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Borys_q » wtorek 07 stycznia 2014, 12:54

W imię wolności pozwolił bym wszystkim jeździć bez egzaminu bez kursu bez barier.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szerszon » wtorek 07 stycznia 2014, 13:25

I po wszystkim..z chodnikami na czele...
jestem zwolennikiem kar finansowych..nic tak nie przemawia, jak gadka do kieszeni..
szerszon

Postprzez kg1956 » wtorek 07 stycznia 2014, 13:36

Taki miszcz trzyma parę tysiaków w tylnej kieszeni na drobne wydatki. Nic go nie przestraszy. Tylko kić!
kg1956

Postprzez szerszon » wtorek 07 stycznia 2014, 14:14

Ależ można w ramach promocji..ale dalej przemawiamy do kieszeni..będzie płacił..ok..to bierzemy sie za zeznanie podatkowe..skąd ma tyle kasy...
Ilu jest takich zawodników, co mają na "drobne" wydatki ? Chyba nie podejrzewasz o to tego pacjenta w bmw starszym od właściciela ?
Potem najwyżej pozostanie mu rower, a tam juz odpowiednie lobby walczy, aby mozna było jeździć na...m jak autobus w godzinach szczytu
szerszon

Postprzez taik » wtorek 07 stycznia 2014, 16:47

kg1956 napisał(a):Jak to czego chcieć więcej? Legalizacji narkotyków! :mrgreen: :spoko:

RossoneriDevil napisał(a):Poza tym legalizacja marihuany jak najbardziej dobry pomysł, chociaż sam nie palę :)

Niektóre narkotyki są w Polsce zalegalizowane, nie wiem dlaczego marihuana nie jest?
Jakiś rodzaj hipokryzji?
szerszon napisał(a):jestem zwolennikiem kar finansowych..nic tak nie przemawia, jak gadka do kieszeni..

kg1956 napisał(a):Taki miszcz trzyma parę tysiaków w tylnej kieszeni na drobne wydatki. Nic go nie przestraszy. Tylko kić!

Ja jestem za tym, aby sprawca takiej szkody oprócz kary również zapłacił po sobie, a trochę tego jest - koszt działania służb ratowniczych, koszt doprowadzenia miejsca wypadku do stanu pierwotnego, etc. Te koszty są pokrywane z naszych podatków, nie z OC sprawcy.

Wiem, trochę wieje populizmem :wink: , ale irytuje mnie to, że za wszystko taki delikwent ma płacone z naszych podatków - posprzątają, ugoszczą, nakarmią, jeszcze jest poza kolejką NFZ-u, ponieważ państwo zapewnia więźniom natychmiastowy dostęp do pełnego zakresu świadczeń zdrowotnych finansowany bezpośrednio przez budżet państwa za pośrednictwem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, pod które podlega Służba Więzienna. :(
taik

Postprzez LeszkoII » wtorek 07 stycznia 2014, 19:16

Nad przepisami zaostrzającymi mogą głosować między innymi tacy posłowie (cwaniaki z immunitetem):
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/policja- ... ecza/7d4sw

Nie widzi znaków = nie widzi przejść dla pieszych = nie widzi pieszych na przejściu. Tragedia!
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze