dopuszczalna prędkość - problem

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

dopuszczalna prędkość - problem

Postprzez Marcinxx181992 » niedziela 22 sierpnia 2010, 13:01

Witam, mógłby jakiś doświadczony kierowca przeanalizować poniższe zdjęcie i powiedzieć jak wynik testu się ma do tekstu który podałem pod testem?
Na zdjęciu jest test na prawo jazdy, dla ułatwienia dodam że zielonym prostokątem są oznaczone prawidłowe odpowiedzi a te A z żółtą obwódką to odpowiedź którą zaznaczyłem, tekst który dałem pod testem na zdjęciu znalazłem tu: http://www.v10.pl/prawo/Znaki,drogowe,i … e,119.html
O to link do zdjęcia: http://img201.imageshack.us/f/nonsens.jpg/
Jakby ktoś nie wiedział o co mi chodzi to zadam konkretne pytanie: dlaczego odpowiedzi B i C są prawidłowe skoro z tekstu wynika że biały znak z czarną obwódką i czarnymi literami od 31 grudnia 2005 roku nie oznacza terenu zabudowanego, a takie ograniczenia prędkości jak w odpowiedziach B i C obowiązują tylko na terenie zabudowanym.
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Pozdrawiam.
Marcinxx181992

Postprzez lith » niedziela 22 sierpnia 2010, 13:10

Masz jakieś stare jak świat testy. Na egzaminie zamiast czarnego napisu na białym tle będzie normalnie znak D-42 i wtedy wszystko się będzie zgadzało. Na Twoim miejscu bym od razu testy na jakieś aktualne zmienił.
lith

Postprzez Marcinxx181992 » niedziela 22 sierpnia 2010, 13:14

Źródło testów, czyli płytę CD dostałem na kursie na prawo jazdy pare dni temu, więc nie powinno być takich błędów, ale jak widać są :x, no nic dzięki za odpowiedź 8)
Ostatnio zmieniony niedziela 22 sierpnia 2010, 13:24 przez Marcinxx181992, łącznie zmieniany 1 raz
Marcinxx181992

Postprzez lith » niedziela 22 sierpnia 2010, 13:20

trochę edytowałem posta, bo doczytałem że tekst sam dokleiłeś.. pierw myślałem, że był tam jako wyjasnienie do pytania :P W każdym razie na Twoim miejscu schowałbym ta płytę głęboko i robił inne testy. Choćby te na prawojazdy.com.pl. (czyli w sumie na e-kierowcy)
lith

Powrót do Sytuacje na drodze