taik napisał(a):W jakim stopniu różni się część praktyczna egzaminu państwowego na uzyskanie wpisu KOD 96 od części praktycznej egzaminu państwowego na uzyskanie B+E. I czym jeszcze różnią się te dwa egzaminy.
No to jest bardzo dobre pytanie... Z tego co słyszałem to egzamin się jakoś specjalnie nie różni - różnica jest w tym że można do niego podejść bez kursu jakiegokolwiek. Ale... z tych morskich opowieści jakie to ludzie w necie snują... Dziwne wydaje się prowadzenie egzaminu na B96 takim samym zestawem jak do B+E, bo przecież B96 nie daje uprawnień na taki zestaw... To tak trochę jakby na B+E zdawać zestawem do C+E

Dziwna to kategoria, do tego poza UE nie istnieje... Za to wprowadza sporo zamieszania. Już wtedy gdy robiłem B, a było to ładnych parę lat temu pojęcie przepisów dotyczących przyczep przekraczało możliwości części kursantów... A teraz to już całkiem zamieszali - gdzieś nawet na stronie OSK które prowadzi szkolenia pod B96 wyczytałem że jest to kategoria uprawniająca do jazdy "samochodem osobowym z małą przyczepką", a B to jest na "solo"

EDIT:
Nawiasem mówiąc przepisy są zagmatwane, ale warunki techniczne jakie zestawy można tworzyć, to już jest rodeo na 102