Rodno Sieradz

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Rodno Sieradz

Postprzez iknow » piątek 03 listopada 2006, 15:02

Hey ma ktos moze zdjecie(albo jak ktos potrafi rysowac;p i wie jak wyglada te rondo) czy cos ktory pokazuje rondo w Sieradzu i jak z kazdej drogi jechac???
ja mniej wiecej wiem jak wyglada.. oczywiscie mniej;p
iknow

Postprzez Tomek_ » piątek 03 listopada 2006, 16:29

Jak to jak jechac? Jechac nalezy tak jak mowia przepisy, czyli czytamy prawo o ruchu drogowym i dopiero wsiadamy do samochodu. Od kiedy to na kazdym rondzie jezdzi sie iaczej?

P.S.tu masz zdjecie z lotu ptaka :D http://sieradz-praga.pl/Zdjecia/Histori ... ieradz.jpg
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez Adam-nd » sobota 04 listopada 2006, 10:57

Rondo jak rondo... chyba nie będziemy tu omawiać rond z każdego miasta 8) Wszędzie jeździ się tak samo, patrz na znaki i na linie jak prowadzą i gdzie. Przejedź rondo z instruktorem - on Ci wytłumaczy jeżeli masz jakieś pytania.
Rozpoczęcie kursu na prawko "B" - 13.05.2006
Zdane prawko B - 14.10.2006
Odbiór prawka B - 20.10.2006
Zdane prawko C - 20.05.2015
Zdane prawko CE - 07.07.2015
Adam-nd

Postprzez marcin0103 » środa 20 czerwca 2007, 17:42

wiem, że odkopuje, ale właśnie tym linkiem zostałem poinstruowany.
Niestety zdjęcie z lotu ptaka niewiele mi rozjaśniło :? nadal gdy wjeżdzam na tamto rondo nie wiem co i jak :/
marcin0103

Postprzez barbra » środa 20 czerwca 2007, 18:22

Nie napisałeś z czym masz problem na tym rondzie,bo nie jest ono szczególnie wyjątkowe.A akurat w tym dziale(Sytuacje na drodze),jest kilka szeroko omówionych tematów(dotyczących ronda),z których sama korzystałam ,robiąc kurs całkiem niedawno ...i sprawdziłam,jeszcze ich nie skasowano. :wink:
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

ODPOWIEDZ SIERADZ-RONDO

Postprzez OSK KURSANT » wtorek 15 stycznia 2008, 20:53

Kolego napisz dokładnie czego nierozumiesz.Które wjazdy,zjazdy (Wrocław,"Rynek",Piotrków-Łódz,Turek, Kalisz)
Pozdrawiam
---------------------
OSK "KURSANT"
OSK KURSANT

Postprzez doister » środa 18 listopada 2009, 22:49

obecnie rondo w Sieradzu jest w przebudowie więc na dobrą sprawę ronda nie ma, egzamin w Sieradzu przebiega teraz bez wjazdu na rondo
doister

Postprzez athlon » środa 18 listopada 2009, 23:04

doister tak zapytam z ciekawości, jaki jest sens pisania na posta po roku przerwy od ostatniej wypowiedzi?
athlon

Postprzez doister » czwartek 19 listopada 2009, 00:11

aktualizacja informacji drogi kolego, sporo ludzi zdaje egzamin w tym mieście

jaki jest sens pisanie posta który nic rzeczowego do tematu nie wnosi?

temat nie został zamknięty więc można go aktualizować
doister

Postprzez maker3 » wtorek 24 listopada 2009, 22:26

Nie wiesz kiedy mają skończyć remont?
W czasie kursu nigdy nie miałem okazji przejechać ronda, a egzamin tuż tuż.
maker3

Postprzez doister » środa 25 listopada 2009, 16:51

według harmonogramu robót remont miał zakończyc się z końcem listopada jednakże będąc ostatnio w okolicach remontowanego ronda mogłem stwierdzic że prace będą jeszcze kontynuowane w grudniu
doister

Rondo Sieradz

Postprzez szczepaniak » piątek 11 grudnia 2009, 23:58

Niestety od 4 grudnia 2009 sieradzkie rondo jest już dopuszczone do ruchu, o dziwo tydzień wcześniej przed przewidywanym terminem oddania go do ruchu. Jak na dzień dzisiejszy linie poziome niestety nie są namalowane, co w dużej mierze utrudnia to utrzymanie toru jazdy przez kursantów, jednak na pocieszenie trzeba wspomnieć, iż zarządcy zobowiązali się dokończyć to do dwóch tygodni od oddania:)
Należy więc spodziewać się teraz w najbliższym czasie podczas egzaminu "inwazji" na rondo, będzie to zapewne nieodzowny element egzaminu. Chciałbym dużą uwagę w szczególności zwrócić na zjazd z ul. POW (kierunek z Kalisza) na Turek:)
Chętnych, którzy pragną poznać większość z tras egzaminacyjnych oraz technikę jazdy na sieradzkim rondzie, zapraszam na godziny dodatkowe. Bowiem dobra znajomość miasta zwiększa w znacznym procencie szansę zdania egzaminu praktycznego.
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi:)
Zachęcam do zapoznania się z aktualną ofertą na www.oskszczepaniak.pl
szczepaniak

Postprzez athlon » sobota 12 grudnia 2009, 01:10

tak zapytam z ciekawości, co jest takiego trudnego w tym rondzie, ze pomimo braku oznakowania poziomego kursant/egzaminowany ma mieć problem z przejechaniem przez nie? Rondo jak każde inne, zasady takie same.

I na marginesie, tu wychodzi zdawanie prawka w jakichś wypi......, potem taki młody kierowca wjeżdża do większego miasta, i na pierwszym napotkanym rondzie mamy kolizję.
athlon

Postprzez doister » sobota 12 grudnia 2009, 10:53

athlon napisał(a):I na marginesie, tu wychodzi zdawanie prawka w jakichś wypi......, potem taki młody kierowca wjeżdża do większego miasta, i na pierwszym napotkanym rondzie mamy kolizję.

dokładnie, ale Sieradz jest miejscem gdzie wiele osób zdaje egzamin po przejściach w innych WORD'ach i dlatego te informacje mogą byc dla nich przydatne
doister

Rondo Sieradz

Postprzez szczepaniak » sobota 12 grudnia 2009, 19:47

Jak najbardziej, znajomość reguł poruszania się na rondzie jest rzeczą najważniejszą i dzięki temu kierowca nie powinien mieć problemów na każdym z nich. Jednak dla początkującego kierowcy niewątpliwie jest to ważne, gdyż nie chodzi o to żeby przejechać przez rondo, ale żeby przejechać przez nie bezbłędnie na egzaminie, utrzymując właściwy tor jazdy (pas ruchu), co niewątpliwie ułatwiają wymalowane linie czy pasy.
Zachęcam do zapoznania się z aktualną ofertą na www.oskszczepaniak.pl
szczepaniak

Następna strona

Powrót do Sytuacje na drodze