Pytania do nowych zasad.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytania do nowych zasad.

Postprzez Krzysiek_tk1 » niedziela 17 sierpnia 2008, 21:14

Witam, do rozpoczecia kursu mam jeszcze troche czasu, lecz juz mam kilka pytan.

Pierwsze dotyczy samochodow na ktorych bym zdawal egzamin panstwowy. W Szczecinie nowe samochody - Renault Clio, maja wejsc na poczatku lutego, jesli cały kurs odbylem na starych samochodach, a egzamin bede zdawal wlasnie na poczatku lutego, to czy bede mial mozliwosc zdawania na aucie, na ktorym sie uczylem ? Czy nauka na jednym, a egzamin na drugim ?

Kolejne pytanie odtyczy nowych przepisow. W FAQ czytalem, ze data ich wprowadzenie nie zostala jeszcze ustalona, choc od wielu osob slyszalem, ze rowniez ma to byc luty '09. Nigdzie, natomiast nie wycztyalem nic o zmianach w egzaminie teoretycznym, a slyszalem, ze ma byc zwieszkona liczba wszystkich pytan, ktore moga pasc na egzaminie, oraz ze maja byc pytania nie jawne.
Wie ktos cos na ten temat ?

Ostatnie pytanie rowniez dotyczy nowych przepisow. Jezeli kurs rozpoczalem po starych zasadach, a egzamin zdawac bede po nowych, to ktore beda mnie obowiazywac ? Chodzi mi o "zielony listek" i termin waznosci prawa jazdy ?

Pozdrawiam i porsze o odpowiedz.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 sierpnia 2008, 10:50 przez Krzysiek_tk1, łącznie zmieniany 1 raz
Krzysiek_tk1

Postprzez lukker » niedziela 17 sierpnia 2008, 22:07

Co do pierwszego pytania to pewnie będziesz zdawać wtedy już na nowych samochodach.

co do przepisów to pewnie to jeszcze trochę potrwa z wprowadzeniem.
lukker

Postprzez kwito » poniedziałek 18 sierpnia 2008, 00:11

przy egzaminie nie ma znaczenia na jakich zasadach zaczynałeś i robiłeś kurs. Zdajesz wg aktualnie istniejących zasad.
Ja robiłem kurs kiedy wchodziły zmiany dot. parkowania na mieście itp i od pewnego dnia wszystkie egzaminy byly już na nowych zasadach, bez względu na to jak się kto uczył.
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez spider865 » wtorek 19 sierpnia 2008, 08:55

czy wiadomo już coś na temat daty wprowadzenia nowych zasad kursów i egzaminów?
spider865

Postprzez ella » wtorek 19 sierpnia 2008, 08:58

Nie wiadomo.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka