Prawo Jazdy od 21 lat?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo Jazdy od 21 lat?

Postprzez Marcin^^ » poniedziałek 08 września 2008, 21:13

Nie wiem czy taki temat gdzieś został poruszony ale ja go nie znalazłem, a jeśli tak i ten temat ma zostać zamknięty to proszę dorzucić tutaj jeszcze linka do podobnego :)

No więc pytania moje są następujące : to prawda? Ta ustawa wejdzie? Została już zatwierdzona?

Jak się na to zaopatrujecie? Ja osobiście nie ukrywam iż jest to dla mnie głupie, ponieważ nie wiek świadczy o tym umiejętności jazdy, a doświadczenie. Jaka jest różnica czy depnę na pedał gazu w wieku 18 lat, a 21? Żadna, tym bardziej iż przeprowadzone "badania" wyraźnie ukazały, że to nie kierowcy w wieku 18-20 lat powodują najwięcej wypadków na drogach...
Marcin^^

Postprzez ella » poniedziałek 08 września 2008, 21:20

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=14106

3. Kiedy zaczną obowiązywać nowe przepisy?
Nie zostały wyznaczone żadne konkretne terminy. Od czerwca br. projekt Ustawy o kierujących pojazdami ponownie trafił pod obrady Sejmu. Jedno jest pewne - zmiany są nieuniknione, bo musimy dostosować polskie przepisy do norm unijnych. Obecnie obowiązujące przepisy są przestarzałe - ustawa z 1997 r. była zmieniana 60 razy! Co więcej, nawet eksperci gubią się w ich interpretacji.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka