Dlaczego kobiety w ciazy nie muszą zapinac pasow?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez AgaG » czwartek 18 grudnia 2008, 15:11

cmd napisał(a):o swoim i nienarodzonego dziecka tylko matka moze decydowac

:shock: trochę mnie zszokowała ta wypowiedź ale szkoda,że nie jest ona bardziej rozwinięta......ja jak byłam w ciąży to mimo,że wiedziałam,że nie mam obowiązku zapinać pasów to jednak je zapinałam bo bez pasów czułam się nieswojo :? a gdybym nie zapinała pasów i gdyby coś się stało to pewnie nie wybaczyłabym sobie tego że nie zadbałam o nasze bezpieczeństwo...
AgaG

Postprzez lled3 » czwartek 18 grudnia 2008, 20:21

podczas powaznego wypadku w zapietych masach maja szanse przezyc oboje. Bez pasów nie przezyje nikt.
Obrazek
lled3

Postprzez Cycu » czwartek 18 grudnia 2008, 22:31

No i widzicie, jak różne są opinie. Chyba właśnie to jest odpowiedź na pytanie w temacie. Nie ma konkretnych wyników badań, ustawodawca nie ryzykuje, nie przyjmuje odpowiedzialności. Nie nakazuje zapinać pasów, ale też nie zabrania.
Wynika to też zapewne z różnej budowy brzuchów, bliźniaczych ciąż itp. :wink: u niektórych pań prawidłowe zapięcie pasa może nie być możliwe. Dlatego obecne rozwiązanie jest chyba najbardziej słuszne.
Niestety większość kobiet traktuje ten przepis chyba tylko jako wymówkę, zamiast próbować zapiąć pas prawidłowo.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez ale-fajnie » poniedziałek 02 lutego 2009, 22:05

Tylko, że ella wstawiła obrazki ze stron reklamujących nie sposób zapinania pasów, a adapter pasów dla kobiet w ciąży. Wystarczy taki kupić i po problemie.
ale-fajnie

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka