Witam serdecznie.
Na wstępie chciałbym z góry przeprosić, jeżeli kiedykolwiek taki temat został poruszany na forum, jednak gdy użyłem opcji szukaj, wpisując frazy: "kurs instruktor", "kurs na instruktora", to wyskoczyło mi okolo 81 stron, po wolnym piątku z weekendu majowego, naprawdę nie chciało mi się wertować wszystkiego ;).
Oczywiście podchodzę do tego tematu jak najbardziej poważnie, dlatego proszę Was drodzy, bardziej doświadczeni użytkownicy o odp. na moje pytanie, ewentualne porady.
Noszę się z zamiarem już od dłuższego czasu zrobieniu kursu na instruktora prawa jazdy kat. B. Słyszałem już sporo wersji nt. tego kiedy mogę rozpocząć kurs, itp. Żadne nie potwierdzone..., niestety.
Wiem czym ta praca pachnie tudzież śmierdzi, jak kto woli ;). Jestem praktycznie pewien na 90%, że to jest właśnie coś dla mnie. Od ponad roku pracuję w firmie jako kierowca i tak jak już wcześniej wspomniałem z miłą chęcią chciałbym zrobić kurs na instruktora.
Prawo jazdy posiadam od 24.04.2007, jakie kryteria muszę spełniać, żeby zapisać się na kurs instruktorski i po ewentualnym pozytywnym zakończeniu kursu rozpocząć pracę, przekazując kursantom moją wiedzę.
Z góry dziękuję za odp. i ukierunkowanie mnie w tym temacie.