Lepsze paliwo czyli vera i reszta.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy warto takować lepsze paliwo?

Tak
12
63%
Nie
7
37%

Liczba głosów : 19

Postprzez qwer0 » niedziela 14 czerwca 2009, 15:58

Ten zabytek to akurat u naszych wschodnich sasiadow - u nas takich jeszcze nie widzialem i watpie zeby znalazl taki w uzyciu - takie stare z liczydlem analogowym jeszcze mozna spotkac, ale takiego zegarka to nie bardzo :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez diesel » poniedziałek 15 czerwca 2009, 09:31

Ja tankowałem V-power diesel, Verve diesel i różnicy to tak na prawdę nie czułem. Możliwe jedynie, że spalanie było trochę mniejsze 0.3l.

Jeśli mowa o nowych autach to jednak lepiej według mnie tankować te lepsze paliwa. Droższe o 20 gr a na pewno czyściejsze. Szczególnie pompowtryskiwacze, commonrail lepiej stosować lepszej jakości paliwa.
08.11.2007 - kat. B
diesel

Postprzez qwer0 » poniedziałek 15 czerwca 2009, 10:02

Droższe o 20 gr

na orlenie w Lublinie roznica miedzy eko a verva to prawie zlotowka.
Przy 80litrowym zbiorniku jest roznica 80zl.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez lith » wtorek 23 czerwca 2009, 11:52

IMO sie nie oplaca. Swojego autka jeszcze nie mam, ale w 'rodzinnych' jak byly benzyniaki to zwykla 95, teraz diesel to tez zwykly, chociaz autko nowe. Za duza roznica w cenie.
Tankowane w miare mozliwosci na Neste, jak wizyta w 3miescie to mozna w Auchanie, jak na trasie to celujemy w Lukoile- paliwo ok, a same stacje bardzo kulturalne.

Co ciekawe kiedys tez gdzies tankowalismy jakiejs zapomnianej stacyjce marki "Stacja paliw" na i samochod jechal jakby rakietowego dolali :P... Wydaje mi sie , ze to gdzies na poludniu Polski (nie pamietam wlasnie w ktorych, ale w górach)
lith

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka