Mam pare pytań dotyczących egzaminu na prawo jazdy dla kat C, dokładnie parkowań na placu manewrowym.
Przy wyjeździe z miejsc parkingowych tzn skośne i prostopadłe, wyjeżdzamy tyłem z parkowania prostopadłego i instruktor mówi że mam uważać bo nie moge wyjechać poza linie przy wyjeździe, tak samo jest z skośnym, przy wyjeździe nie moge najechać na linie, mówi ze parkowanie prostopadłe i skośne mają swoje linie. Problem w tym że plac na którym jeżdze ma te linie już praktycznie niewidoczne i ja szczerze mówiąc nic nie widziałem, jak to jest z tymi liniami na placu? Może ktoś ma jakąś grafike ze schematem placu manewrowego dla kat C? Chodzi mi o te linie ciągłe. Np: przymierzam się do wykonania parkowania prostopadłego, mam sie ustawić przy lini ciągłej, a na placu te linie sa wymazane i ledwo co widze:/ bardzo było by mi pomocne gdyby ktoś wyjaśnił mi jak to jest z tymi liniami, i jakiś rysunek wkleił.
Druga sprawa przy zawracaniu na trzy, czy mogę kręcić kierownicą w miejscu i potem jechać? Czy trzeba jadąc dopiero kręcić? Instruktor niestety troche gbur:/ Pozdrawiam.