BOLEKlodz napisał(a):I na co mi ktoś z prawkiem w aucie, (bo wtedy to on może prowadzić a pieniądze zostają w kieszeni) skoro na kursie na PJ będę takiego kogoś woził
pisalem, ze po zdanym PJ jezdzenie z kims dorosłym, który ma juz jakies doswiadczenie na drodze pomoze mlodym kierowcom. Sporo osób tak twierdzi, min ja.
BOLEKlodz napisał(a):Ograniczanie masy jest trochę głupie, bo ono zwiększa przyspieszenie i zmniejsza panowanie nad autem.
tja, standardowego malucha nawet wazacy 600kg z kierowcą cięzko jest wprowadzić w poslizg - nawet na sniegu. A co dopiero na asfalcie.
BOLEKlodz napisał(a):np 100 - 150ccm
no spoko, auto ważące ~tonę z silnikiem 150ccm. Górka o nachyleniu 5* i nie podjedzie.
BOLEKlodz napisał(a):daihatsu curoe, które po odchudceniu śmigają 140km/h, co nie jest zbyt optymistycznie.

Daihatsu to fajne autka, mało palą a jezdzą. Tylko wygodne w srodku są mocno srednio. A w polsce jakos zbyt popularne na b1 to daihatsu nie jest, czesciej widze odchudzonego malacza czy cienkiego w holenderskim gazie.
szofer80 napisał(a):na B1 uczą na aucie maxymalnym wagowo a na B minimalnym wagowo Wymiary: Daihatsu Curoe: (kat B1)długość: 3295 mmszerokość: 1395 mmwysokość: 1415 mmrozstaw osi: 2280 mm (trudniej manewrować)Fiat Panda: (kat B niekwestionowany król szkół nauki jazdy)długość: 3408 mmszerokość: 1494 mmwysokość: 1420 mmrozstaw osi: 2159 mm
a ja tu wagi nie widzę podanej, ale spx.