Czy warto skorzystać z tej propozycji?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy warto skorzystać z tej propozycji?

Postprzez Borys68 » sobota 16 lipca 2011, 15:53

Ahoj!
Chciałbym się poradzić ... sprzedaję wóz.
Dałem ogłoszenie na Otomoto.
Odezwał się do mnie komis - autoauto - abym u nich wystawił auto. Stałoby sobie u nich na placu, czyściutkie, z moją ceną +X.
Nie wykluczałoby to sprzedaży bezpośrednio przezemnie, gdyby chętny odezwał się na ogłoszenie. W takim wypadku bym zapłacił komisowi jakieś placowe.
Jakie są wady tej propozycji?
Zalety?
Borys
Ostatnio zmieniony sobota 16 lipca 2011, 18:45 przez Borys68, łącznie zmieniany 1 raz
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Re: Czy warto skorzystać z tej popozycji?

Postprzez wawa » sobota 16 lipca 2011, 18:34

Można tak zrobić. Komis chce zarobić. Wada to taka,że twoja cena+X może się okazać zaporom do szybkiego sprzedania . Często wówczas komisy mówią klientowi by coś spuścił.
jeśli "a" oznacza szczęście to:
a=x+y+z

x- to praca
y- to rozrywka
z- umiejętność trzymania języka za zębami

Albert Einstein
wawa

Re: Czy warto skorzystać z tej propozycji?

Postprzez qwer0 » sobota 16 lipca 2011, 18:54

Nie wykluczałoby to sprzedaży bezpośrednio przezemnie, gdyby chętny odezwał się na ogłoszenie. W takim wypadku bym zapłacił komisowi jakieś placowe.
Jakie są wady tej propozycji?

To lepiej znajdz komis, w ktorym nic nie zaplacisz.
Wady sa takie, ze kaza sobie placic, oraz to, ze auto musisz odstawic i po prostu go nie masz (jak chcesz jezdzic, to juz musisz miec drugie).
Zalety sa takie, ze jak nie masz czasu/checi bawic sie w sprzedawanie, a masz czym jezdzic, no to zostawiasz je im i oni sie tym zajmuja, a Ciebie nic nie obchodzi.

Jest taka grupa ludzi, ktora uwaza, ze jak przeplaci w komisie, to bedzie miala pewne/sprawdzone auto. Wiec czasem naprawde warto je odstawic, ale zeby za to placic - ja bym sie nie zgodzil.
Jak sprzedadza, to sobie przytna, jak nie sprzedadza (bo np wypierdziela sobie duza marze), to Ty zabulisz.
Ja swoje odstawialem do komisu za friko. Jak chcialem auto wyciagnac, to bralem i tyle - absolutnie nic nie placilem.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Re: Czy warto skorzystać z tej propozycji?

Postprzez Borys68 » poniedziałek 18 lipca 2011, 12:31

Ahoj!
Dziękuję za uwagi.
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Powrót do Luźna gadka