Głupota boli i kosztuje :/

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Głupota boli i kosztuje :/

Postprzez mti91 » czwartek 20 października 2011, 20:55

Witam was,

stało się, pierwsza "stłuczka", chociaż w sumie wyglądało to dość poważnie. Jestem tak wściekły na siebie i zastanawiam się jak można być tak bezmyślnym. Przejeżdżając przez skrzyżowanie ze sygnalizacją i skręcając w lewo, wymuszam pierwszeństwo i spotykam się na środku z drugim samochodem, który jechał z naprzeciwka. Głupia siła przyzwyczajenia - koło mnie jest identyczne skrzyżowanie tylko, że jest na nim możliwość skrętu bezkolizyjnego. Zdarzyło wam się kiedyś coś równie głupiego? Chciałoby się powiedzieć - jak teraz żyć? Ech. Takie są uroki, kiedy auto bardziej stoi niż jeździ, coś jest w tych "niedzielnych kierowcach" :/
[size=75]20.10.2009 <3
ZDANE:D i to się liczy, nie za którym razem!
(10/26/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(10/29/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
: ))))[/size]Oj, dużo się od tego czasu zmieniło :)) I <3 Punto:D
mti91

Re: Głupota boli i kosztuje :/

Postprzez lith » piątek 21 października 2011, 00:03

Nie, nie zdarzyło... puszczanie osób z naprzeciwka w takiej sytuacji jest zdecydowanie odruchowe i się człowiek nie zastanawia nad tym nawet. Ciężko tu mówić o przyzwyczajeniu do konkretnego skrzyżowania, bo przecież to jest bardzo często pojawiająca się sytuacja na drodze, więc spotykana jest masowo w różnych wariantach. Ale żeby nie było to np. ojciec kilka lat temu skasował autko zjeżdżając w lewo gdzieś w podjazd, bo nie zauważył jadącego z przeciwka samochodu :roll: ... więc wszystko możliwe :mrgreen:

Z najgłupszych rzeczy jakie ja zrobiłem to chyba wjechanie w supermarket jest dosyć nietypowe :spoko: ... co prawda przy kilku km/h, ale jednak.
lith

Postprzez mti91 » piątek 21 października 2011, 00:20

Dzięki, potrzebowałem takiego posta :) Chodzi o to, że to skrzyżowanie nie jest w kształcie prostego krzyża, więc tir który jechał przede mną zasłonił mi pędzący z naprzeciwka samochód. Ale moja wina, trzeba się było upewnić. A jeśli można spytać, tata wsiadł od razu za kółko po tym zdarzeniu?
[size=75]20.10.2009 <3
ZDANE:D i to się liczy, nie za którym razem!
(10/26/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(10/29/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
: ))))[/size]Oj, dużo się od tego czasu zmieniło :)) I <3 Punto:D
mti91

Postprzez lith » piątek 21 października 2011, 00:46

Tak, jeszcze tego samego dnia samochód od znajomego pożyczył, bo czymś jeździć trzeba. Ogólnie jakoś żałoby z tego powodu nie było, w końcu nikomu nic się nie stało. Co prawda to drugie autko do kasacji, a nasze się ledwo przed nią wybroniło, ale w sumie to się za kasę z AC nawet udało przywrócić do stanu używalności i jeszcze trochę u nas jeździło, a ten drugi kierowca tez pretensji nie miał specjalnych. Spoko, to tylko maszyna.
lith

Postprzez Maniek5k » sobota 22 października 2011, 12:03

mti91 napisał(a):koło mnie jest identyczne skrzyżowanie tylko, że jest na nim możliwość skrętu bezkolizyjnego

to jeden przelatuje nad drugim?
W tym samym czasie nize moze byc skretu bezkolizyjnego wobec jadacego z naprzeciwka prosto. Chyba, ze sa swiatla bezkolizyjne - ale wtedy nikt z przeciwka nie jedzie. Trzeba patrzec na droge a nie jezdzic na pamiec.
mti91 napisał(a):Zdarzyło wam się kiedyś coś równie głupiego?

przez ponad 200k km nie mialem stluczki ani wypadku. Raz popchnalem znajomego jakies 7 lat temu jak stał jak dupa na skrzyzowaniu. Tzn puknąłem go w tył 'turlając się' :P

lith napisał(a):puszczanie osób z naprzeciwka w takiej sytuacji jest zdecydowanie odruchowe i się człowiek nie zastanawia nad tym

Dokładnie.
Maniek5k

Powrót do Luźna gadka