Wydanie prawa jazdy a uprawnienia.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wydanie prawa jazdy a uprawnienia.

Postprzez mk1991 » piątek 14 grudnia 2012, 19:59

Witam,

nie wiedziałem w jakim dziale umieścić ten temat. Może ten w miarę pasuje. Mam pytanie odnośnie uprawnień do jeżdżenia samochodem a posiadaniem prawa jazdy. Egzamin na prawo jazdy zdałem 5 grudnia. W ten wtorek zmienił mi się status na stronie PWPW na następujący: "Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.". Jaka jest szansa, że mogę być już wpisany w bazę kierowców i w razie kontroli dostać mandat w wysokości 50zł a nie 500zł? Wiem, że jest to ciężkie do określenia ale może z doświadczenia innych osób można mniej więcej coś przybliżonego określić. Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam.
mk1991

Re: Wydanie prawa jazdy a uprawnienia.

Postprzez BOReK » piątek 14 grudnia 2012, 22:21

Jakaś plaga, co chwila wątek o tym jest... Mandat dostaniesz w razie kontroli tak jakbyś nie miał uprawnień. W bazie jesteś dopiero wtedy, jak masz status że dokument czeka na odbiór w urzędzie (czy inny świadczący o zakończeniu sprawy), ale wtedy i tak lepiej go odebrać niz ryzykować (nie pamiętam) 50pln za brak dokumentu przy sobie.
BOReK

Powrót do Luźna gadka