prowadzenie pojazdu bez dokumentów

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

prowadzenie pojazdu bez dokumentów

Postprzez miodas007 » poniedziałek 23 września 2013, 20:45

Witam,
niedawno utraciłem (zgubiłem/skradziono) dokumenty tj. m.in. prawo jazdy, dow. os.
Fakt utraty dow. os. zgłosiłem w urzędzie, prawa jazdy jeszcze nie ze wzgledu ze muszę to zrobić w starostwie właściwym ze zwględu na moje miejsce zameldowania a nie mogę sobie pozwolić jechać (nie dostanę urlopu od ręki). Zgłosiłem jednak fakt utraty na policji (jakiś tylko świstek dali).

Wiem, że za fakt prowadzenie bez dokumentów wedle taryfikora jest 50 zł. Ale jeśli nie będę miał przy sobie żadnego dokumentu to jak dostanę ten mandat? Poza tym czy nie grozi odholowanie pojazdu? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Dodam jeszcze, że jedyny dokument z zdjęciem jaki posiadam w danym momencie to dyplom ukończenia studiów :) ale to nie jest dokument tożsamości

btw. dowód rejestracyjny samochodu posiadam
miodas007

Re: prowadzenie pojazdu bez dokumentów

Postprzez mk61 » wtorek 24 września 2013, 16:37

miodas007 napisał(a):Ale jeśli nie będę miał przy sobie żadnego dokumentu to jak dostanę ten mandat?

Szybki test na prawdomówność i weryfikacja informacji, które podajesz. Jak kantujesz, jedziesz na dołek do wyjaśnienia, jak mówisz prawdę, to wszystkie dane potrzebne do mandatu znajdą w swoim systemie.
miodas007 napisał(a): Poza tym czy nie grozi odholowanie pojazdu?

Nie.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez miodas007 » wtorek 24 września 2013, 19:42

Wielkie dzięki za odpowiedź :)
miodas007

Postprzez RossoneriDevil » środa 25 września 2013, 19:52

Czasem się zapomni dokumentów, ja zapomniałem raz jak do tej pory, Panowie policjanci nie muszą wystawiać mandatu, ale musisz się stawić z dokumentami w celu potwierdzenia, także jeżeli będziesz miał taką sytuację staraj się ich udobruchać.
RossoneriDevil

Postprzez adek123 » środa 13 sierpnia 2014, 10:42

moj brat ma zabrane prawko i ost jak go policja zlapala mial mandat i psrawe w sadzie
carpe diem
adek123

Powrót do Luźna gadka