Kurs prawa jazdy Kat. C+E, a kwalifikacje.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kurs prawa jazdy Kat. C+E, a kwalifikacje.

Postprzez RossoneriDevil » sobota 30 sierpnia 2014, 20:35

Witam,
myślę o zrobieniu dodatkowej kategorii prawa jazdy.
Chcę się poradzić, czy lepiej zrobić samo C i później C+E czy od razu C+E.

Poza tym ciekawi mnie, w czym jest rzecz: Kurs na przewóz rzeczy

Kwalifikacja wstępna przyspieszona – obowiązuje kierowców którzy po raz pierwszy uzyskali prawo jazdy kat. C po 10 września 2009 r. mają ukończone 21 lat. Cena 3000 zł obejmuje materiały szkoleniowe, badanie lekarskie, badanie psychologiczne, egzamin państwowy.

Kwalifikacja wstępna – obowiązuje kierowców którzy uzyskali prawo jazdy kat. C po 10 września 2009 r. zamierzają podjąć pracę na stanowisku kierowcy kat. C lub C+E ale nie ukończyli 21 roku życia. Cena kursu 5700 zł obejmuje materiały szkoleniowe, badanie lekarskie, badanie psychologiczne, egzamin państwowy.

Czemu dla tych co ukończyli 21 lat i dla tych co nie ukończyli są różne kursy....bo rozumiem że ja musze się zapisać tylko na ten przyśpieszony....
RossoneriDevil

Re: Kurs prawa jazdy Kat. C+E, a kwalifikacje.

Postprzez Michal9191 » niedziela 31 sierpnia 2014, 10:21

Jak nie masz C to nie możesz zrobić C+E najpierw jedno a potem drugie :)
a co do kwalifiakcji jeśli ukończyłeś 21 lat idziesz na kwalifikację przyśpieszoną jest tańsza i mnie godzin teorii do przerobienia (140) a nie 280 :) a jesli masz 18 alt to niestety obowiązuje cie pełna wersja czy droższa
Michal9191

Powrót do Luźna gadka