led światła do jazdy dziennej w lampach (wewnętrzne)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

led światła do jazdy dziennej w lampach (wewnętrzne)

Postprzez kosak15 » wtorek 16 września 2014, 19:29

Witam,

czy dozwolony jest montaż świateł led do jazdy dziennej wewnątrz lampy? Tak jak to mają np Audi (fabrycznie) ?
I czy firmy, które montują - coś takiego mają w ofercie?

Ktoś zna firmy w Krakowie ?

dziękuję z góry za pomoc.

Pozdrawiam
kosak15
kosak15

Re: led światła do jazdy dziennej w lampach (wewnętrzne)

Postprzez daghda » wtorek 23 września 2014, 12:13

Taka lampa nie będzie mieć homologacji... ewentualnie, można kupić zamiennik całej lampy ale hm... dyskusyjne to jest.
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez SpearHead » piątek 26 września 2014, 07:52

No takt homologacji to nie ma, ale w tym kraju wszystko można :wink: mam u siebie tak zrobione będąc na przeglądzie nikt się nie czepił.Miałem tez rutynowa kontrole przez policje od tak sobie mnie zatrzymali jechałem na tych właśnie światłach i nic,sprawdzili dokumenty pan policjant popatrzał na lampy ,myslałęm ze coś będzie i nic :D
SpearHead

Postprzez daghda » piątek 26 września 2014, 16:09

SpearHead napisał(a):No takt homologacji to nie ma, ale w tym kraju wszystko można :wink: mam u siebie tak zrobione będąc na przeglądzie nikt się nie czepił.Miałem tez rutynowa kontrole przez policje od tak sobie mnie zatrzymali jechałem na tych właśnie światłach i nic,sprawdzili dokumenty pan policjant popatrzał na lampy ,myslałęm ze coś będzie i nic :D

Polska to dziwne państwo - koledze w Delcie II przyczepili się do takich lamp ale nic nie znaleźli ale do świecących na czerwono żarówek oświetlenia tablicy już nie... skoro mnie na przeglądzie puścili z różnicą hamowania z tyłu przy 56%, to to też dobrze nie świadczy :mrgreen:
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Powrót do Luźna gadka