Zmieniłem adres zamies, czy musze wyrabiać nowe prawo jazdy?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez gostek » piątek 21 października 2005, 10:08

NO i międzynarodowe prawko jest ważnae najwyżej 3 lata :!:

Do mazaka

wiesz co upewnij się czy ty czasem nie jesteś chory na grypę albo na zapalenie opon mózgowych :roll:
starałeś się mi przez cały czas udowodnić coś na siłę o czym nie masz do kjońca pojęcia ciekaw jestem jakie skończyłeś studia skoro jesteś mądrzejszy od kilku opinii Sadu Najwyższego i wybitnych prawników od prawa administracyjnego , na których przez całą ta dyskusje ja bazowałem a tu na poparcie swoich argumentów nie masz nic
masz tylko swoje przeswiadczenie ,że tak jak ci się wydaje tak jest :idea:
gostek

Postprzez mazak » sobota 22 października 2005, 00:10

Skończyłem pedagogikę resocjalizacyjną, mam tytuł mgr, nie choruję obecnie, nie mam gorączki i nauczyłem się jednego (żyjąc w tym pięknym kraju już 35 lat)..... WSZYSTKO JEST MOŻLIWE :lol: :lol:
JEŚLI WIERZYSZ, ŻE NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. TO TRZAŚNIJ OBROTOWYMI DRZWIAMI
mazak

do gostek

Postprzez mazak » sobota 22 października 2005, 00:15

.... WSZYSTKO JEST MOŻLIWE :lol: :lol: oprócz jednego - nie można trzasnąć obrotowymi drzwiami
Osobom nie posiadającym numeru PESEL, przed wydaniem paszportu jest taki numer nadawany. Jest to warunek konieczny i służy ewidencji paszportowej
Sprawy dotyczące wydawania paszportów obywatelom polskim uregulowane są przepisami ustawy z dnia 29 listopada 1990 r. o paszportach (Dz. U. z 1991 r. Nr 2, poz. 5) oraz rozporządzenia Ministra SWiA z dnia 12 lipca 2002 r. w sprawie wzorów oraz trybu wydawania paszportów, dokumentów wymaganych do ich otrzymania, a także trybu postępowania funkcjonariuszy Straży Granicznej w przypadku ujawnienia w czasie kontroli granicznej wad w paszportach. (Dz. U. Nr 114, poz. 991 z 12 lipca 2002 r.).
Co oznacza, że paszport jest dokumentem stwierdzającym tożsamość, a nie tylko potwierdzającym obywatelstwo polskie
mazak

Postprzez mazak » sobota 22 października 2005, 00:30

Tak przy okazji gostek, skoro przejąłeś się rolą, for you:
Dowód osobisty jest ważny 10 lat od daty jego wydania. Dowód osobisty wydany osobie, która nie ukończyła 18 roku życia, jest ważny 5 lat od daty jego wydania.
Wydawanie dowodów osobistych reguluje ustawa z dnia 10 kwietnia 1974 r o ewidencji ludności i dowodach osobistych - tekst jednolity (Dz.U. z 1984 r Nr 32 poz. 174 z późń. zm., z 1989 r. Nr 35, poz. 192, z 1990 r. Nr 34, poz.198, z 1997 r. Nr 113, poz. 733 i z 1998 r. Nr 106, poz. 668, z 2001 Nr 43, poz.476)
tak więc nie każdy wie, że po 10 latach dowód osobisty traci ważność
:roll: Spoko poddaję się, jestem ignorantem, ale mam nadzieję, że nie oceniasz w życiu tak szybko ludzi....
Nie każdy który jest wesołek to głupek :? Częściej się uśmiechaj będzie Ci lżej, w końcu jestes specjalistą
mazak

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka