Fiacik 126p

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

czy kiedykolwiek w życiu prowadziłeś fiata 126p

tak
32
67%
nie
16
33%

Liczba głosów : 48

Postprzez scorpio44 » piątek 27 maja 2005, 17:42

bodek541 napisał(a):jak jechalem do lodzi to nie widzialem maluszkow z innego miasta

Z innego niż Częstochowa czy innego niż Łódź?

Sławek_18 napisał(a):a to jest wlasnie dziwne, bo tez jak jechalem 1 do łodzi to na palcach jednej reki mozna policzyc ilosc maluchow ktore widzialem.

Eee... Ja już w to nie wnikam od czasu, kiedy gadałem ze swoim qmplem, który od roku studiuje i mieszka w Gdańsku i który twierdzi, że przez ten czas w całym Trójmieście widział tylko jednego malucha. :D :D :D Już bez przesady...
scorpio44

Postprzez ella » piątek 27 maja 2005, 21:12

To mój były fiacik.
Leżące drzewo to fragment dekoracji
:lol: :twisted: :lol:

Obrazek
ella
Moderator

Postprzez set » sobota 28 maja 2005, 01:32

ella napisał(a):To mój były fiacik...

Ella...dzis taki sam maluszek, ten sam kolor i ogolnie identyczny wyprzedzal mnie przy okolo 90km/h. Malo tego, pozniej widzialem jak pod gorke bierze sie za kolejny samochod i autobus PKS. Normalnie szczeka mi opadla :shock: . Ale silniczek to mu przy tym ryczal, oj ryczal ... :P
Po tej akcji normalnie mam respekt do tego samochodu chociaz sam nigdy nim nie jezdzilem (chcialbym sprobowac, ale nie wiem czy sie zmieszcze z moimi 193cm :lol: )
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Postprzez ella » sobota 28 maja 2005, 13:18

set napisał(a):ale nie wiem czy sie zmieszcze z moimi 193cm

Wyjmij przednie siedzenie i usiądź z tyłu. Wtedy akurat bedziesz miał kierownicę, hamulec, gaz i sprzegło w odpowiedniej odległości :wink: :D
ella
Moderator

Postprzez cappricio » środa 24 sierpnia 2005, 11:40

mi tez bylo raz dane usiasc za kierownica malucha :]
ale zapalic nie umialam :lol:

z moj chlopak 'sciagal' sie kiedys z ojcem swoim maluchami dwoma wlasnie (takimi nieuzywanymi drogami), chlopak moj prawka jeszcze nie ma :]
no i ruszyli... jedynka, dwojka, trojka, itd... max predkosc 60 km/h :| O CO CHODZI, przeciez szybciej powinien jechac, poscigali sie poscigali, wrocili do domu... i okazalo sie, ze moje szczescie jechalo na recznym caaaaaaalą drogę......... :lol:
cappricio

Postprzez Cubaza » środa 24 sierpnia 2005, 13:51

Hmmm powinieneś się zmieścić do malucha bo mój kumpel grubo powyżej 200cm wzrostu jeździ maluchem a biegi zmienia pod nogą. Bierze rękę pod kolano i charat zmienia biegi;)
Cubaza

Postprzez m16 » czwartek 25 sierpnia 2005, 18:31

A ja wlasnie jestem na etapie poszukiwan jakiegos maluszka. Najlepiej rocznik ponizej 80 ;)
To autko nie ma ani mocy, ani wygody ale ma w sobie to cos :D (no dobra - to cos to cena :P )

PS: Dla umilenia przegladania forum proponuje wszystkim odpalenie kawalka grupy BigCyc pt. Maly fiat :P
A - to podstawa - jest
B - taki mily dodatek - jest
C - ladne uzupelnienie kolekcji - moze kiedys ;)
m16

Postprzez mariola » piątek 16 września 2005, 15:46

maluszki nie są takie złe, w tym roku na międzynarodowym zlocie w Zvoleniu(Słowacja) było ich z Polski kilkadziesiąt Wszystkie dojechały bez większych problemów i wróciły też o własnych siłach
:lol: Było super!!!!!!!!
mariola

Postprzez Pablo » niedziela 11 grudnia 2005, 23:26

Skoro zdecydowałem odezwać się na forumie, napiszę słów kilka i w temacie tego tematu, bo doświadczeń mam kilka. :wink: Otóż pierwszą moją jazdę odbyłem właśnie za sterami malucha. Piękny, czerwony, lśniący, szybki, wygodny... Tfu! Zapędziłem się. Poprzestańmy na lśniącym. Wspominam całkiem przyjemnie, jednak prawdziwej jazdy nie dane mi było wtedy zaznać, ponieważ całość odbywała się głównie na drogach gdzieś między łąką, polem, lasem a byłym pegeerem.
Był to maluch elx, czyli najpóźniejsza wersja i muszę powiedzieć, że w codziennej eksploatacji spisywał się nieźle. Miał elektroniczny zapłon, a zabezpieczenie antykorozyjne zdecydowanie lepsze niż tico. :D

I przygoda z maluchem pewnie nigdy nie powtórzyłaby się, gdyby nie Scorpio i jego biały... no powiedzmy biały wehikuł. :D Był on chwilowo w stanie wskazującym na wyciek oleju, więc ograniczyliśmy naszą jazdę do obrębu kilku ulic. Największym zaskoczeniem było dla mnie to, że odpalił praktycznie od razu po przekręceniu kluczyka. Następnie właściciel kazał włączyć światła, co też niezwłocznie uczyniłem, chociaż myślę, że sam prędzej czy później wpadłbym na ten sam pomysł. Po początkowych problemach z ruszeniem związanych z nieprawidłowym dawkowaniem gazu (ech te nawyki z tico) znowu zaskoczenie - dlaczego ten samochód nie hamuje? :wink: Po chwili stwierdziłem, że jednak da się tym jakoś jeździć, mimo że jego zachowania są bardzo specyficzne, np. terapia wstrząsowa w standardowym wyposażeniu. :D Zabawa była przednia i została mi nawet pamiątka w postaci zdjęcia zrobionego w czasie pilotowania maszyny. 8)

Pozdrawiam
Pablo

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 12 grudnia 2005, 12:52

Hehehe, stare dobre czasy. To było jakoś na wiosnę. :D
scorpio44

Postprzez milena » poniedziałek 12 grudnia 2005, 15:35

Heh.
A ja fiatem 125p jeszcze nie jeździłam.
Może dlatego, że nie mam prakwa :wink:
Ale wiem, do odważnych świat należy. Wszystko przede mną, może będę miała okazje ...
Feci, quod potui, faciant meliora potentes.
milena

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka