jak sie ma nasze prawojazdy do ruchu lewostronnego?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wiesniak » sobota 16 września 2006, 17:32

Widziałem już takie napisy. Śmiesznie to wygląda, ale jest pomocne :D. Niestety nie na wszystkich skrzyżowaniach są...
wiesniak

Postprzez scorpio44 » sobota 16 września 2006, 18:13

Ja żyję w tak silnej świadomości (doświadczenie mnie tego wiele razy nauczyło), że po drogach (mówię o polskich) jeździ tylu psychopatów, że nawet przy każdym przechodzeniu przez jezdnię jednokierunkową ZAWSZE rozglądam się jednakowo uważnie w obydwie strony. Inaczej nie wejdę na jezdnię.
scorpio44

Postprzez wiesniak » sobota 16 września 2006, 20:46

Ja też się staram spoglądać w obie na jednokierunkowej, ale zanim spojrzę się w tą "drugą" stronę to często już zrobię ze 2 kroki. Heh ten nawyki. Niedługo się pewnie przyzwyczaję, ale jak wrócę do jakiegoś cywilizowanego kraju z ruchem prawostronnym znowu będę miał problem... :)
wiesniak

Postprzez Ad_aM » sobota 16 września 2006, 22:18

Moja szkoła mieści się przy jednokierunkowej - polecam wizytę na tej ulicy. Najczęściej pojazdy jadą pod prąd ponieważ jest to najbliższy wyjazd z pod bloków na główną ulicę. Tam trzeba się głównie patrzeć w tą nie właściwą stronę jednokierunkowej :lol: Kilka dni i nigdy nie przyjdzie wam do głowy nie patrzenie w obie strony na jednokierunkowej :P
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka