annubis17 napisał(a):A ja żeby nie było problemów poszedłem do lekarza bez okularów i mimo to że co chwila miałem problem z odczytaniem liter to nie miałem problemów z prawkiem przez to :D
Nie rozumiem, to prowadził też będziesz bez okularów i bedziesz miał "co chwila problem z odczytaniem liter", znaków itp, itd na drodze? NIE? Że będziesz jeździł w okularach?, To po co tak kręcić?
Przecież nie każą Ci zdawac ponownie egzaminu, tylko ewentualnie przeprowadzić nowe BADANIE WZROKU.
Jaki problem z prawkiem ma się mieć? Ja przed chwilą napisałam, że mam bezterminowe, choć wadę wzroku mam. Noszę soczewki i lekarzowi teoretycznie też mogłabym nic nie mówic przy badaniu. Tylko PO CO??? Przecież wiadomo, że nie będę wyjeżdżać ślepa jak kret na ulicę, Terminowe PJ jeśli postanowią wydawać, to chyba powinni wszystkim, bo przecież każdemu, nawet najzdrowszemu może się popsuć kiedys wzrok, ale chyba też nikt z wadą wzroku nie będzie ryzykował prowadzenia po omacku, tylko sobie sprawi okulary albo soczewki!