przez MArEk126 » sobota 17 grudnia 2011, 23:06
Cóż, na cenę kursu ma wpływ wiele czynników (bierzmy pod uwagę chociażby to, iż ceny paliwa są różne w zależności od różnych rejonów naszego kraju). Jeśli chodzi o moje miasto (województwo dolnośląskie) to aktualne ceny wahają się od 900 zł do 1250 zł za kurs. Grupon, czyli strona którą poleca @szerszon jest faktycznie warta uwagi, choć oferuje się na niej może 5% dostępnych na rynku ośrodków szkolenia kierowców? Można tam wyłapać kurs już za 700 zł (oczywiście w ramach mega promocji), bo ogólnie jestem zdania, że jak kurs kosztuje 900 zł (i niby jest to cena "normalna") to po prostu ściema. Według mnie (osobiste zdanie, proszę nie krytykować) za 900 zł nie da się SOLIDNIE wyszkolić kursanta. Solidnie, a więc mam na myśli m.in. w miarę regularne jazdy, pomoce naukowe w cenie kursu (podręcznik, płyta z testami), czy też egzamin wewnętrzny praktyczny wliczony w koszt kursu (znam szkołę, która owszem, kurs ma tani, ale każdy, nawet pierwszy egzamin wewnętrzny to dodatkowa, niemała opłata).
Dotychczasowa przygoda:
1988 - kategoria B
1990 - kategoria A, C
1990 - Zakład Ruchu Drogowego Centrum Szkolenia Policji w Legionowie (aktualnie w zawodzie)
2006 - instruktor kategorii B (aktualnie w zawodzie)