UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wojak » sobota 25 lipca 2009, 22:47

Dobra a jezeli ktos teraz umówi sie na pradze a ma zamiar zdawać egzamin np na bemowie i nie ma zamiaru jeździć po pradze to co ma teraz zrobić??
wojak

Postprzez Maćka » niedziela 26 lipca 2009, 08:00

Ja maleństwo bym nie popuściła tylko dążyła do odzyskania pieniędzy, ale to już kwestia samozaparcia ;)

Wojak, z Pragi zatem będziecie musieli jeździć na Bemowo innej opcji nie ma, ja mieszkam we Włochach, zdawałam na Radarowej a na Bemowie koło carrefoura uczyłam się placu.
Nie wiem jak w tej szkole, ale jak mój instruktor widział że opanowałam jazdę samochodem, wyczułam jego rozmiary i trzeba doszlifować tylko jazdę po mieście, wówczas mnie pytał gdzie chcę sobie pojeździć.
Dużo jeździliśmy po okolicach Radarowej, daje to ogólny pogląd na egzaminie, poznajesz znaki, ale w sumie jak potrafisz jeździć to i super poznanie terenu Ci niepotrzebne :)
Maćka

Postprzez biala » niedziela 26 lipca 2009, 12:28

no ja niestety też chcę zdawać na bemowie ... i na jazdy umówiłam się na pradze, to jest duży minus ale jazdy mają trwać dwie godziny a nie jedną więc może przejechanie na drugą stronę wisły nie zajmie aż tak dużo czasu :( ale po wakacjach to napewno będzie już problem
biala

jazdy

Postprzez wodz_ocelot » niedziela 26 lipca 2009, 22:07

drodzy,

to co, do kogo teraz dzwonic, czy ktos moze podac mi jakis nr? bo mam 30 jazd do wyjezdzenia i chcialbym jednak cos z tym zrobic!

jak z tym numerem?
(i prosze, podawajcie tu takze numery telefonow pelne, a nie jakies "513...", bo mysle, ze tzw. "ochrone danych osobowych" w tym konkretnym przypadku moga sobie p. Robert i p. Sylwia wsadzic)
wodz_ocelot

Postprzez ella » niedziela 26 lipca 2009, 23:55

i prosze, podawajcie tu takze numery telefonow pelne

Pełne to podawajcie sobie na PW. Polecam regulamin forum.

A tak z ciekawości zapytam czemu ma służyć pisanie postów przez te same osoby pod różnymi nickami?
ella
Moderator

Postprzez kkrecik » poniedziałek 27 lipca 2009, 12:22

Dzwoniłam do Roberta pod numer 695... i dowiedziałam się, że firma "4 kółka" już nie istnieje i nie może prowadzić kursów ani wydawać zaświadczeń, jednak on jest w trakcie otwierania własnej firmy, w której będzie prowadził dalej kursy i wydawał zaświadczenia. Podobno jest taka możliwość żeby zgodnie z prawem nas wszystkich przerzucić do tej nowej firmy i kontynuować dalej kurs lub uzyskać zaświadczenie ukończenia kursu. Powiedział mi, że teraz będzie na urlopie przez 7 dni i oba telefony (695... i poprzedni 509...) będą nieczynne i najlepiej odzywać się dopiero po 10 sierpnia.
Ile w tym prawdy - przekonamy się po 10 sierpnia...
pozdrawiam i powodzenia!
kkrecik

Postprzez misia87 » poniedziałek 27 lipca 2009, 12:58

ja również przed chwilą z nim rozmawiałam i powiedział że wszystko już jest ok. teraz idzie na urlop ale 7sierpnia mam do niego zadzwonić to wtedy się ze mną umówi i będzie dalej jeździł. zobaczymy...
misia87

Postprzez asiasunny » poniedziałek 27 lipca 2009, 14:38

w takim razie proszę o podanie tych numerów telefonu. mój nr gg: 8280511
asiasunny

Postprzez wojak » poniedziałek 27 lipca 2009, 22:04

Ja juz sam nie wiem co mam o tym myśleć.Boje sie ze nawet jak wyjeżdze wszystkie godziny to bede czekal pare miechów na zaświadczenie.Nikt z nas nie ma żadnej gwarancji że bedzie wszystko ok.Ja dostałem dzisaj zawiadomnie z komedy głównej policji ze rozopczęto dochodzenie w tej sprawie.Jeżeli ukończe kurs i uzyskam normalnie zaświadczenie jestem gotów wsycofać oskarżenia, chociaż i tak jestem nie zadowolony z tego co się aktualnie dzieje.Samo to ze robie prawko od marca działa mi na nerwy a jak pomyśle ze muszę nadal czekać to denerwuje się tym jeszcze bardziej.A nie wiadomo ile to jeszcze może potrfać.
wojak

Postprzez dylek » poniedziałek 27 lipca 2009, 22:24

http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/ ... tr_OSK.htm

Może tam zasięgniecie informacje co z tym nieszczęsnym OSK ;) - choćby to kto was nabił w kurs ....

Nawet jeśli p.Robert czy jak mu tam zechce was wziąć do nowego OSK ( co jest "papierkowo" możliwe) - to i tak mam wątpliwości skąd weźmie kasę na wyjeżdżenie z wami tych wszystkich godzin....
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

.

Postprzez MRP » wtorek 28 lipca 2009, 09:46

Witam również zostałem oszukany przez ta szkołe jazdy. Powiem Wam, że zrobiłem szczegółowo sprawdzenie szkoly i moge Wam powiedziec, ze wszytko to jedna wielka sciema. Sam nie moge odzałowac, ze dopiero teraz sprawdzilem informacje szczegolowo w internecie etc.
Szkola ma gdzies kursantow, o czym w sumie kazdy z wlasnego doswiadczenia wie, a wszytkie informacje na fora to jedna wielka manipulacja wlasciciela. Jesli poczytacie na innych forach wypowidzi broniace szkoly i porownacie je z wypowiedziami z tego forum to latwo stwierdzicie, ze pisala je jedna osoba, najprawdopodobniej wlasnie wlasciciel. Wszystkie rozmowy przez telefon z wlascicielem to tez jedna wielka sciema, w rozmowie ze mna powidzial, ze matka ma problemy zdrowotne i przez to problemy z jazdami, komus innemu powiedzial, ze dziecko mu prowali, jeszcze inna sciema, ze zona go wyroblowala, a teraz sezon urlopowy i oczywiscie co? kolejna wymowka... nie wiem, jak czlowiek, ktory ma taka sytulacje moze jechac sobie spokojnie na urlop.......
<&%#$@>*

i teraz pytanie moi drodzy co z tym robimy? jesli chodzi o nowa firme i te jazdy to zapewne tez jest sciema, ktora ma dac mu troche czasu ;/ czy ktos mial juz te jazdy? i nie chodzi mi tutaj o uzytkownika "malenstwo17-91", bo Robert choc raz moglbys sobie pozwolic na szczerosc podpisac sie normalnie i wyjasnic rzeczowo cala sytulacje i wywiazac sie w najblizszym czasie z kursu i ludzie wtedy byliby zadowoleni i postepowania by wycofali i nie mialbys juz wiekszych problemow, tylko musisz ciagle bawiac sie w manipulacje ludzmi...

jesli ktos ma jakiekolwiek info bardzo prosze o kontakt: gg 2436285
pisac nawet jesli jestem niedostepny z pewnoscia odpisze
Ostatnio zmieniony niedziela 11 października 2009, 19:14 przez MRP, łącznie zmieniany 1 raz
MRP

Postprzez wojak » wtorek 28 lipca 2009, 12:14

Być zadowolonym to juz chyba nikt nie będzie.Nawet jak Robert by wywiązał się z kursu i tak uraz zostanie.Ale z pewnością było by to dobre dla roberta bo by moze unikną odpowiedzialności karnej za swoje postępowanie.Koszt jaki poniosłem za kurs to połowa mojej wypłaty.Zbierałem na ten kurs kawał czasu ,a teraz nie mam ani prawka ani forsy żeby kontynuować kurs gdzie indziej.Mi się też wdaje ze z tymi jazdami to jaks ściema.I nie ufał bym do konca tym informacja.Powiem jedno trzymajmy sie wszyscy razem a na pewno zwyciężymy tą sprawę!!!Nie ważne ile by miało to trwać.Tu chodzi o nasze ciężko zarobione pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wojak

Postprzez feriste » wtorek 28 lipca 2009, 15:13

no ok.. ja mam dosc nerowow, 30h jazdy w zapasie i nie wiem co robic ;/ podajcie mi moze kontakt do osoby ktora ma z nim jakies jazdy niedlugo, chetnie sie zobacze z tym Robertem osobiscie bo przez telefon to nie ma pewnosci ze cokolwiek sie uda, poza tym nie mam tych "nowych" numerow telefonu jak Wy, wiec bede wdzieczna za jakies wskazowki.

dziekuje z gory
feriste

Postprzez wojak » wtorek 28 lipca 2009, 18:44

wątpie czy ktokolwiek miał teraz z nim jazdy i czy bedzie miał. Jak zwykle umawia sie na jakiś dzien nie mówi gdzie i mówi zeby do niego jeszcze przedzwonić zeby ustalić miejsce.!!!!
To jest tylko jakas gra na czas!!! Jezeli ktoś miał jakieś jazdy z nim to niech się wypowie.
wojak

Postprzez Art@nis » środa 29 lipca 2009, 10:37

Witam,

Ja miałem już jazdę z p. Robertem 24-go. Wszystko przebiegło OK. Zapewnił mnie, że zamierza przejąć wszystkich poszkodowanych do nowego ośrodka i dokończyć jazdy. Umówiłem się na kolejną jazdę 7-go sierpnia (zaraz po Jego powrocie z urlopu).
Niestety teraz łyżka dziegciu... :(
1. Preferowane miejsca spotkań to praga co jest mi kompletnie nie na rekę zaważywszy, że jestem z żoliborza i będę zdawał na bemowie.
2. 2-jka instruktorów (p. Robert i jakaś pani) na całą gromadę poszkodowanych oznacza, że jazdy będą sie pewnie odbywały raz na tydzień lub 2 tygodnie a nie jak to być powinno 2-3 razy po 2 godziny w tygodniu.
Reasumując, p. Robert czuje się odpowiedzialny za całe zamieszanie i chce to naprawić ale moim zadaniem niestety nie dysponuje zapleczem ludzkim i logistycznym aby tego dokonać w sposób umożliwiający nam zdanie egzaminu bez dokupywania kilku - kilkunastu godzin jazd. Nie wiem, czy nie oto właśnie tu chodzi... ...ale to tylko takie luźne dywagacje z mojej strony.
Art@nis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka