www.naszaklasa.pl

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy zalogowałem/am sie do naszej klasy

tak
72
77%
nie
21
23%

Liczba głosów : 93

Postprzez Dolores » sobota 05 kwietnia 2008, 20:13

jamniku dlaczego przyczepiłes sie do cmana :?:

to przeciez jego zdanie i ok :) a ty próbujesz jakas niepotrzebna dyskusje nawiazac, nie wiem po co :roll:

Ja prosiłam o wyrażania własnych opinii o naszej klasie, a nie przekonywanie kogoś, że warto sie tam zalogować :D
Dolores

Postprzez jamnik » sobota 05 kwietnia 2008, 20:16

Nie to, ze sie przyczepiłem, tylko zastanawiam sie, o czym mowi. Bo moze okazac sie, ze ma racje.
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez Dolores » sobota 05 kwietnia 2008, 20:20

mi się wydaje, że ma racje :lol: jakby sie nad tym tak zastanowić :)
ma racje równiez Fiona, że ludzie robia to co zrobili już znajomi, przewaznie tak jest, że znajomy mówi zapisałem sie do naszej klasy a Ty, i potem osoba sie tez zapisuje zeby nie byc gorsza :D i jedna osoba chce przed druga pokazac co osiagneła itd. to tylko moje zdanie :D
Dolores

Postprzez tom9 » sobota 05 kwietnia 2008, 21:47

podzielam zdanie cman'a. w tym co mowi ma racje.
dziwi mnie postawa ludzi, tak to potrafia robic "ale" ze ktos ma ich numer bezpodstawie i dzwoni z oferta reklammowa, a pozniej sami podaja wszystkie dane jakie sa mozliwe na jakies stronie nie zwazajac na konsekwencje.

druga sprawa to taka, ze nic nie dzieje sie z przypadku i sukces naszej klasy nie jest przypadkowy. Wszystkie skandale typu "lepper nie ma konta na naszej klasie" "slabe zabezpieczenia na naszej klasie" a za chwile "nie nie zabezpieczenie juz sa ok" badz "golec orkiestra maja konto na naszej klasie" sa podawane tylko i wylaczenie dlatego, aby ludzie nie zapomnieli o tym portalu. Wystarczy jedna reklama na onecie badz news i mozna liczyc na mnostwo odwiedzic, a co dopiero gdy co 3-5 dni mozemy o tym przeczytac na interi, onecie, wp, plotku, pudelki, piesku, lansiku, wszystkich faktach, wydarzenia o kazdej porze ? no wlasnie. Sukces sukcesem, co prawda nie wazne jak waze za maja siano ale podniecanie sie przez niektorych jacy to oni sa ganialni jest raczej zalosne. Tacy profesjonalisci a adres strony maja smieszny z "-"
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez rocko19 » poniedziałek 24 listopada 2008, 13:39

Moze link ktos poda z checią zobacze kto jest kim :)
rocko19

Postprzez HakirimJP » poniedziałek 24 listopada 2008, 17:00

Ja może bym Ci podał rocko19, ale nie ma po co, bo nie mam tam zdjęć, zapisałem się tylko tam aby dopisać się do klasy, a jeżeli chodzi o prywatność, to podzielam zdane kilku osób wyżej, i powiem szczerze, że nie raz się już nad tym zastanawiałem, jakie mogą być tego konsekwencje. Czy odwiedzam naszą-klasę? Baardzo rzadko, od póki założyłem konto (3 miesiące temu) zalogowałem się może 5 razy i to pod namową kolegów, bo wg mnie nie ma tam nic ciekawego , a to jest kolejny portal dla dzieci neostrady, tak jak pewnie znana wam już fotka.pl.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez przemq14 » poniedziałek 24 listopada 2008, 18:28

E tam, przydatny serwis. Zarejestrowałem się na samym początku jakiś miesiąc po otwarciu. Wtedy jeszcze mało kto słyszał o NK a informacja o serwisie rozchodziła się głównie pocztą pantoflową po Wrocławiu.

Konsekwencje powstania tego serwisu są bardzo proste do przewidzenia. Teraz naprawdę nikt nie jest anonimowy w internecie, bez problemu znając tylko kilka danych można bez problemu odnaleźć jego Imię, Nazwisko i ścieżkę edukacji.
kierowca kat. B od 28.08.08 (egz. 18.08.08)

kat. A w planach ;)
przemq14

Postprzez rocko19 » poniedziałek 24 listopada 2008, 18:41

Hairkim no nie przesadzaj z tymi dzieci neostrady.Ja mam tam konto i moim zdaniem fajny serwis mozna pooglądac zdjecia osób znajomych dowiedziec sie czegos itp.Fotka.pl,epuls czy inne temu portale podobne to juz tam konta bym nie zakładał bo i poco.
rocko19

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 24 listopada 2008, 19:37

rocko19 napisał(a):Moze link ktos poda z checią zobacze kto jest kim :)

To może Ty pierwszy?
scorpio44

Postprzez tristan » poniedziałek 24 listopada 2008, 21:05

HakirimJP napisał(a): wg mnie nie ma tam nic ciekawego , a to jest kolejny portal dla dzieci neostrady, tak jak pewnie znana wam już fotka.pl.

Kurde, młody a rozsądny... Aż niemożliwe :D Ludzi opanował szał i młode siedzą i fotki oglądają i tylko opluwają oglądanych kolegów... Też uważam, że tam siedzą głównie pokemony.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez Patsy » poniedziałek 24 listopada 2008, 22:01

Trisian jestes pewny czy opluwaja kolegów?? bo mi sie wydaje, że raczej koleżanki chwala sie wzajemnie i hasło jest "jak ślicznie wygladasz, nic sie nie zmieniłas :lol: "i tego typu podobne.:)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez dariex » poniedziałek 24 listopada 2008, 22:36

Ja znalazłam przez NK kupę starych znajomych,bo jako dzieciak mieszkałam a to w Krk a to w Łodzi i teraz miałam okazię te znajomości odświeżyć.
Dużo informacji mam ukrytych- foty,komentarze,nie podaję nr tel,ani gg.Nazwisko i imię mam podane z racji tego,że moje imie i nazwisko w google wyskakuje czy tak czy siak i kontakt oraz namiar można na mnie znaleźc,a NK traktuję tez po części jak swojego rodzaju rekame swojej działalnosci.
dariex

Postprzez Khay » wtorek 25 listopada 2008, 00:35

Mam wrażenie, że część osób wyrobiła sobie zdanie o NK w oparciu o jakieś artykuły i inne wynalazki. Nie przyszło Wam do głowy, że w mediach doskonale sprzedaje się jedynie sensjacja?

Sam korzystam z NK od dłuższego czasu, pomaga mi śledzić to, co się dzieje u znajomych, którzy w większości mieszkają dość daleko (część z nich za granicą). Poza tym masa ludzi wartościowych i wykształconych z mojego otoczenia na NK odnawiała stare kontakty (o zlotach i spotkaniach po nastu- dziesięciu- latach nie wspominam).

Dzieci neostrady? Fotka.pl? No litości! Ja rozumiem, że masa tam bzdurnych kont i pokemonowatych inicjatyw, ale to moim zdaniem jedynie margines całego działania serwisu. Śmietnik tak naprawdę robi się wszędzie, gdzie jest masa ludzi. I co z tego? Odrobina ostrożności, nie przyjmowanie zaproszeń od "fajne laski z zachodniopomorskiego" i już, można się naprawdę nieźle bawić. ;)

Odnośnie ujawniania swoich namiarów - to nie rozumiem po co? To jest forum o prawku, raczej nie nazwałbym żadnego z użytkowników "swoim znajomym", a nabijanie sobie liczników kompletnie mnie nie interesuje. Więc po co? :>

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez Pinhead » wtorek 25 listopada 2008, 08:55

Ujawniać wszystkim swoje imie, nazwisko, zdjęcia, miejsce zamieszkania, wiek, wykształcenie i wykonywany zawód to jednak jest dosyć sporo informacji nawet jeśli ktoś nie podaje numeru telefonu czy komunikatorów. Taka baza danych to system bardziej dokładny nawet od systemu pesel bo zawiera więcej informacji :)

Ja mam konto w którym jest prawdziwe tylko imie, wiek i wykonywany zawód. Nie można znaleść mojego konta przez wyszukiwarke na NK bo i po co skoro to ja sobie wybieram kogo dodać do listy znajomych. Stare znajomości ze szkół uważam za historie która była i mineła. Jeśli z kimś miałem dobre kontakty to dzisiaj mam je nadal bez pomocy NK.
Ostatnio zmieniony wtorek 25 listopada 2008, 16:56 przez Pinhead, łącznie zmieniany 1 raz
Pinhead

Postprzez tom9 » wtorek 25 listopada 2008, 12:57

nasza klasa to jak fotka.pl tylko mniejszy obciach :lol:

ja nigdy nie mialem i nie bede mial konta ani na fotce, ani na naszej klasie.
nie bawia mnie takie rzeczy, znajomych tez nie zamierzam szukac - bylo minelo.
ale na prawde dobija mnie ludzka naiwnosc, wstawiania zdjec, imion, nazwisk, wieku itp. Kiedys to mozna bylo sie tylko domyslec ile lat ma sasiadka, nauczycielka, szef dzisiaj ? wchodze na NK i wszystko wiem.

dariex - 350 znajomych ? zazdroszcze :lol:
gg tez Ci podac ? :wink: 193... :wink:
Ostatnio zmieniony wtorek 25 listopada 2008, 13:07 przez tom9, łącznie zmieniany 1 raz
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka