Dziwny sen, który odniósł się do mojego codziennego myślenia

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez HakirimJP » sobota 06 grudnia 2008, 00:17

Magis napisał(a):
HakirimJP napisał(a):taki termin mówi sam za siebie

A co ten termin mówi?

Jest to najkrótszy dzień w roku, do tego godzina 14, a to jest egzamin łączony, więc plac mogę robić po nocy, w dodatku nie zdziwię się, jak mi boczne szyby zasypie śniegiem i zawalę przez to na łuku.
eszmeraldka napisał(a):Kup sobie meliskę

Myślałem raczej o tabletkach ziołowych na uspokojenie.
Lajczilla napisał(a):Jeśli twierdzisz że instruktorzy Cię chwalą to nie powinieneś się tym snem przejmować

Chwalą mnie, ale akurat dzisiaj dzień na placu szło mi po raz pierwszy tragicznie.
ciubas napisał(a):osobiscie polecam jedna motedo: mysl jak juz zdasz, dzieki temu sie programujesz ze zdasz i myslisz juz co zrobisz jak zdasz i takie fajne kolo sie robi ze stres troche sie zmiejsza - doszedlem do tego po 5 razie, kiedy sie ciagle blokowalem ze musze pierw zdac i odpiero wtedy - ale na ostanim terminie zmienilem myslenie i sie udalo

Ciekawa metoda, muszę właśnie przestawić się na takie myślenie. Dzięki.
scorpio44 napisał(a):mnie on - po całkowitym obudzeniu się i przytomnym stwierdzeniu, że to był tylko sen - raczej by rozśmieszył, a nie zdołował. :)

No a ja niestety przez cały ten dzień chodziłem zestresowany, a najgorzej było bezpośrednio po przebudzeniu.
S!leS!aN napisał(a):ps. pośpiewej sie kilka razy to co mosz za Hakirimem i sie rozluźnisz :)

Pośpiewam. Dzięki za radę, faktycznie nieco rozluźnia.
Lewy napisał(a):Takimi snami nie ma co sie przejmowac.

Też już doszedłem do tego wniosku, i ten sen mam w czterech literach. A placyk jutro sobie doszlifuje, w końcu jeszcze bodajże 10h jazd.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez eszmeraldka » sobota 06 grudnia 2008, 11:33

Melisa to własnie zioła na uspokojenie, dostępne takze w formie tabletek :)
Własciwie większość dostęnych w aptekach leków "na uspokojenie", ziołowych to albo melisa, albo waleriana, albo jakaś mieszanka, ale zasadniczo, jak ci pani w aptece pokaze 5 lekow, to w wiekszosci sklad bedzie taki sam lub lekko zmodyfikowany ;)

Jak masz jeszcze 10h to sie jeszcze tyle nauczysz, ze ho, ho!

A sniegu wcale byc nie musi, wiadomo, jakie są warunki klimatyczne w Polsce. Wszyscy czekaja na snieg w swieta, to go nie bedzie. Moze na przelomie roku cos sie pojawi ;)
Poza tym wydaje mi się, ze egzaminatorzy to nie są potwory i zdają sobie sprawę z tego, ze istnieje cos takiego jak warunki pogodowe. Jezeli bedziesz dobrze jechał, probował zobaczyć, co masz zobaczyć, to nie bedzie zle. A ze ciemno.. swiatla w samochodzie masz, cofania tez, wiec nawet jesli plac bedzie kiepsko oswietlony, to az tak zle nie bedzie.
Swoja droga, wiem ze to glupie, ale mnie dopiero po paru miesiacach od otrzymania prawka olsnilo, ze swiatla cofania, sa nie po to zeby ktos widzial ze cofam(no moze troche tez), ale zebym ja widziala, gdzie jade. ;)

A to, ze ci szlo raz tragicznie, to sie zdarza. Kazdy miewa gorsze dni, zwlaszcza jak jest rozstrojony nerwowo. Do egzaminu sie pozbierasz:)
10 marca - początek kursu
3 czerwca - wizyta w WORD Bydgoszcz - zdane !!!
eszmeraldka

Postprzez ButterflyEffect » sobota 06 grudnia 2008, 17:07

jak egzaminator nie bedzie chcial mnie oblac to zdam :lol:
Zdasz jak umiesz jeździć, a nie jak egzaminator 'nie będzie chciał Cię oblać' :roll:
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez dariex » niedziela 07 grudnia 2008, 14:35

Hakrim,myślę po prostu,że zaczął Cię zżerac stres .
Szczerze to powiem,że jak zacząłeś pisać na forum to pomyślałam,że świetnie sobie poradzisz,bo masz dużą wiedzę i logicznie myślisz.
Teraz czytając Twoje ostatnie posty to się zastanawiam czy Ty to nadal Ty.. :roll:
Piszesz teraz o snach,nie ogarniasz tematu z zaparowanymi szybami,piszesz wszędzie bez składu i ładu(chyba chwilowe zaćmienie bo nie sądzę,żebyś nie mógł skumać tak prostego zagadnienia)

Jedyna rada - zbierz sie do kupy,zacznij panować nad emocjami,bo nagle z pewnego siebie kolesia zrobiła się z Ciebie galareta.
Prawo jazdy zdasz z palcem w nosie,jesli tylko przestaniesz wierzyć w gusła,zabobony i czarne koty.
A jak nie zaliczysz egzaminu ze względu na czary-mary,to jestem skłonna osobiście wybrać się do tego Chełmka i centralnie skopać Ci de-u.
;)
dariex

Postprzez HakirimJP » niedziela 07 grudnia 2008, 16:25

dariex napisał(a):Hakrim,myślę po prostu,że zaczął Cię zżerac stres

No niestety.
dariex napisał(a):Teraz czytając Twoje ostatnie posty to się zastanawiam czy Ty to nadal Ty.. :roll:

Bo szczerze mówiąc termin trochę mnie dobił. Ale już się z nim oswoiłem.
dariex napisał(a):nie ogarniasz tematu z zaparowanymi szybami

To w obawie przed tym głupim terminem, będzie już ciemno a jak jeszcze szyby mi zaparują. Ale już wszystko kumam.
dariex napisał(a):Jedyna rada - zbierz sie do kupy,zacznij panować nad emocjami,bo nagle z pewnego siebie kolesia zrobiła się z Ciebie galareta.
Już jest ok ze mną, ale stres powoli zaczyna łapać, pomimo, że i tak zdam ten egzamin.
dariex napisał(a):Prawo jazdy zdasz z palcem w nosie,jesli tylko przestaniesz wierzyć w gusła,zabobony i czarne koty.

W sumie nigdy nie byłem przesądny, jak prawowity chrześcijanin.
dariex napisał(a):A jak nie zaliczysz egzaminu ze względu na czary-mary,to jestem skłonna osobiście wybrać się do tego Chełmka i centralnie skopać Ci de-u.
;)
To chyba, zaryzykuję nie zdaniem go. :D Zapraszam.
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez Khay » niedziela 07 grudnia 2008, 18:09

HakirimJP napisał(a):To w obawie przed tym głupim terminem, będzie już ciemno a jak jeszcze szyby mi zaparują. Ale już wszystko kumam.

Jedno mnie zastanawia - co za różnica: 22,23, 15, czy 31 grudnia? Przecież to nie jes tak, że 22 nagle dzień się robi o parę godzin krótszy... więc w sumie takich warunków (zimowych, po zmroku) mogłeś się spodziewać już wcześniej, czyż nie?

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez ella » niedziela 07 grudnia 2008, 18:24

Bo szczerze mówiąc termin trochę mnie dobił.

Zawsze można go zmienić nawet na lato :wink:

A pewnie jak nie zdasz to nie będzie Twoja wina tylko tego terminu.
ella
Moderator

Postprzez HakirimJP » poniedziałek 08 grudnia 2008, 18:38

Khay, racja. Ale boje się, że na placu będzie ciężej pomimo, że jest oświetlenie, i te korki przedświąteczne. :oops:

Ella, czy Twoje ostatnie zdanie to sarkazm? :D
HakirimJP

Postprzez HakirimJP » poniedziałek 08 grudnia 2008, 21:23

agniesiaa90 napisał(a):zapowiadaja ze nie bedzie sniegu wiec nie boj sie:P
O śnieg to ja się tak nie boję, najbardziej o te korki, i porę, bo jemu może już się chcieć wracać szybko i może mnie na byle czym uwalić.
HakirimJP

Postprzez cman » poniedziałek 08 grudnia 2008, 21:51

No a egzaminator jakoś zauważył?
cman

Postprzez dariex » poniedziałek 08 grudnia 2008, 23:35

Gdyby tak każdemu za taką małą spostrzegawczość folgowali,to by w każdym korku rano i po południu,był dzwon za dzwonem.
Zatem proszę tu nie robić chłopakowi wody z mózgu koleżanko,jak tylko nikt(nawet on sam) nie będzie go nerwowo nakręcać,to zaliczy i już.
Ma wiedzę,kuma "czaczę",czas pokaże.
Byle się bez sensu nie spietrał,a takie wpisy wcale nie pomagają.
dariex

Postprzez ella » wtorek 09 grudnia 2008, 01:08

Ella, czy Twoje ostatnie zdanie to sarkazm?

A jak myślisz :D
ella
Moderator

Postprzez HakirimJP » wtorek 09 grudnia 2008, 14:20

ella napisał(a):
Ella, czy Twoje ostatnie zdanie to sarkazm?

A jak myślisz :D

No od razu mi się z sarkazmem skojarzyło i dobrze. :D
Bo gdyby nie, to bym chyba wybuchł nerwowo.

Koleżanko dariex, może lepiej by mi wyszło nie zakładać, takich tematów, bo faktycznie, one powodują dodatkowe nerwy i spięcie. Termin nie ma nic do rzeczy. Macie rację. Chociaż chyba wolałbym bez tych korków, jakoś pewniej by było.
HakirimJP

Postprzez Michał_62 » wtorek 09 grudnia 2008, 19:27

Hakirim, ja też miałem różne ciekawe sny przed egzaminem. Jako że jestem osobą dość emocjonalnie reagującą na wiele rzeczy sny były bardzo "ciekawe". Raz mnie się śniło to, że czekam sobie na egzamin w poczekalni a tu nagle gdy wychodzę z niej na plac widzę przepaść. Oczywiście spadłem no i się obudziłem. Z reguły te sny miałem dość krótkie ale wymowne :D Powodzenia na egzaminie życzę. Nie taki diabeł straszny jak go malują.
Pozdrawiam serdecznie
Michał_62

Postprzez zgoda » wtorek 09 grudnia 2008, 23:54

Na 2 tygodnie przed egzaminem zaczęło mi się śnić, że oblewam, z różnych powodów (i tak codziennie). W końcu przyśniło mi się, że w trakcie egzaminu od samochodu odpadają różne części: zderzak, wycieraczka, lusterko, aż w końcu egzaminator przerwał egzamin, gdy odpadły drzwi. Potem się uspokoiło na parę dni, aż w końcu przyśniło mi się, że zdałem (jedyny fragment, jaki zapamiętałem, to rondo Żwirki/Hynka i skręt w prawo, do WORD-u).

Ale i tak oblałem.
zgoda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka