Patsy napisał(a):Driverko a gdyby z Toba ktoś chciał odnowić przyjaźń, ucieszyłabyś sie z tego, spotkała z taka osoba :?: powiedzmy ze kiedys tam lubilas ta osobe :)
To zależy od osoby. Nie z każdą by mi się chciało odnawiać ;) Są tacy ludzie z którymi chętnie bym się spotkała, a są tacy z którymi już niekoniecznie, choć kiedyś faktycznie się z nimi przyjaźniłam. Szczerze mówiąc nie wiem od czego to zależy. Być może od stopnia relacji z daną osobą. Z jedną byłam bardziej zżyta, z inną już nie tak bardzo. Albo zależy też od wieku w jakim się przyjaźniło z daną osobą. Z moich "wielkich" przyjaźni z dzieciństwa do tej pory kumpluję się z jedną moją koleżanką (od zerówki była moją psiapsiółą "na śmierć i życie" ;P ). W między czasie były też inne przyjaciółki, tworzyłyśmy swoistą paczkę przez całą podstawówkę. Teraz już praktycznie nie mam z nimi kontaktu i jakoś mnie do niego nie ciągnie. Nasze drogi się rozeszły w liceum, potem na studiach... Myślę, że te znajomości, które nawiązują się w późniejszym wieku, a więc liceum, studia, są bardziej trwalsze niż te z wczesnego dzieciństwa.
Są przyjaciele na całe życie i są tacy, co pojawiają się tylko na jakiś czas.
Zresztą mogą Ci podać taki przykład. Jak wiadomo portal nasza-klasa sprzyja odnawianiu starych znajomości. Parę osób już nie raz próbowało się ze mną spotkać "po latach" i może to dziwne, ale ciągle to odkładam i odkładam bo chyba po prostu nie za bardzo chce mi się z nimi spotykać :) Może za dużo lat upłynęło... Ludzie się zmieniają. To już nie będą te same osoby co kiedyś. Może też jakoś to mnie zniechęca. Nie wiem.