Gigantyczna afera łapówkarska na pomorzu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez mat243 » sobota 21 lutego 2009, 15:59

[quote="kthxb"][quote="mat243"]Łapówki pojawiły się, gdy zaostrzyły się przepisy i wymagania stawiane przyszłym kierowcom. Przeklinany plac manewrowy, jazda tyłem po łuku, koperta. W dodatku co kilka miesięcy w Polskę idzie plotka, że niebawem wymagania egzaminacyjne się zaostrzą. To napędza klientów szkołom jazdy. Niewykluczone, że autorami takich plotek są sami instruktorzy jazdy.[/quote]

Dawniej zdanie nie było problemem bo wystarczyło pokazać że umie się "jechać do przodu i do tyłu", a mimo to ludzie woleli mieć prawo jazdy za "flaszkę". Więc nie pisz że łapówki pojawiły się gdy zaostrzyły się przepisy i wymagania.[/quote]

Mam na myśli łapówki rzędu 1000zł (B) i 2500 zł (od C) :wink:
Czasy kiedy zdawało się za flaszkę minęły bezpowrotnie
mat243

Postprzez hindus3 » sobota 21 lutego 2009, 22:29

I bardzo dobrze kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola począwszy od szkół nauki jazdy na Word-ach skończywszy. Ze szczególnym uwzględnieniem tych drugich. idealnego systemu chyba nigdy nie uda się opracować, ale coś takiego to jest przegięcie. Przecież Ci wszyscy ludzie, którzy kupili prawko później uczestniczą w ruchu drogowym. Ja osobiście nie chciałbym spotkać się z kimś takim na drodze.
hindus3

Postprzez neta » poniedziałek 23 lutego 2009, 16:47

20.08.08 => rozpoczęcie kursu
01.10.08 => pierwsza jazda z "L" na dachu
16.12.08 => teoria (+)
27.01.09 => plac (+) miasto (+)
03.02.09 => prawko w kieszeni :D
neta

Postprzez Gość » środa 25 lutego 2009, 10:46

Całe to zamieszanie mnie przeraża.
Ostatnio zmieniony środa 25 lutego 2009, 17:07 przez Gość, łącznie zmieniany 2 razy
Gość

Postprzez miciu10 » środa 25 lutego 2009, 14:08

Egzaminatorzy zdaniem śledczych stanowili trzon grupy przestępczej. Oblewali kursantów. Ci byli ponownie kierowani do ośrodków szkolenia gdzie proponowano im łapówkę za zdanie egzaminu. Pieniędzmi mieli dzielić się instruktorzy z egzaminatorami.

Czy po ujawnieniu informacji typu, że kursanci byli specjalnie oblewani, żeby wymusić łapówkę, uważasz, że teraz będzie trudniej zdać?
Czy po informacji, że zwolnionio "starych dziadków - policjantów emerytów", o których najwięcej złego nasłuchałem się podczas kursu, uważasz, że Ci młodsi, którzy pozostali będą gorsi?
Głowa do góry - egzamin na 99% zostanie przeprowadzony uczciwie. Wątpię, żeby w takiej atmosferze, ktoś ryzykował jeszcze oblewanie, gdy jak czytam jedną z przyczyn kontroli była niska zdawalność.
Sam mam egzamin mam w przyszły czwartek w Gdyni gdzie egzaminowała większość z zatrzymanych.
Pozdrawiam
miciu10

Postprzez modzel » czwartek 26 lutego 2009, 14:51

modzel

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka