mycie auta na myjni w czasie mrozów

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez lith » czwartek 18 lutego 2010, 15:02

Ja zima zawsze brałem z woskowaniem, bo na tych automatach zawsze program zawierający mycie podwozia zawiera już woskowanie (a zimą to jednak najwięcej tej soli to właśnie podwozie i okolice, a nie dach :P). Różnica po woskowaniu jest taka, że śnieg się nie klei tak do karoserii, woda sie tak jakoś inaczej zachowuje (takie kulki robi jak na tych kurtkach mocno nieprzemakalnych)... póki z szyb się nie zetrze to fajna sprawa :twisted: ... ale dla mnie to raczej efekt uboczny mycia i za same woskowanie bym chyba nie dopłacał.
lith

Postprzez Driver'ka » czwartek 18 lutego 2010, 17:13

To chyba się nie tylko za samo woskowanie u mnie dopłaca, ale za mycie podwozia i felg, więc samo w sobie ma dodatkowe koszty. Tak się zastanawiam czy następnym razem by nie wziąć z woskowaniem. Niech mój samochód ma coś od życia ;)
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez lith » czwartek 18 lutego 2010, 18:09

Dlatego brałem wyższe programy- głównie dla tego podwozia... woskowanie to była drugorzędna sprawa.
lith

Postprzez marcij » czwartek 18 lutego 2010, 20:02

Driver'ka napisał(a):..... Tak się zastanawiam czy następnym razem by nie wziąć z woskowaniem. Niech mój samochód ma coś od życia ;)

Lepiej kupic puszke wosku , wziac miekka szmatke i nalozyc wosk recznie. Koszty porownywalne a efekt znacznie lepszy niz przy wosku maszynowym.
Obrazek
marcij

Postprzez Driver'ka » czwartek 18 lutego 2010, 20:42

marcij napisał(a):
Driver'ka napisał(a):..... Tak się zastanawiam czy następnym razem by nie wziąć z woskowaniem. Niech mój samochód ma coś od życia ;)

Lepiej kupic puszke wosku , wziac miekka szmatke i nalozyc wosk recznie. Koszty porownywalne a efekt znacznie lepszy niz przy wosku maszynowym.

Gdybym miała dużo wolnego czasu to może bym się w to pobawiła ;)
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez komono » czwartek 18 lutego 2010, 23:32

dariex napisał(a):
komono napisał(a):A ja powiem tak ;). Mniej się złodziej zainteresuje zabrudzonym autem niż czystym tej samej marki :) - informacje sprawdzone :). Więc ja swój myję okazyjnie :P

Jasne ;)
W związku z tym załóżmy stowarzyszenie "Stop kradzieży-jazda syfem" ;)

Syf? :P Trochę kurzu itp. no jak w mieście. Nie jeżdżę po błocie :P
(1/04/10) Egzamin zdany - WORD Tychy
(1/12/10) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek -
(1/18/10) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
(1/18/10) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
Prawko w łapce ;)
komono

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka