Szkoly jazdy i oszustwa?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Szkoly jazdy i oszustwa?

Postprzez oskbelfer » wtorek 12 listopada 2013, 19:27

Anna001 napisał(a):do oskbelfer:
Przerobilam 18h teorii a po zlozeniu podpisu instruktor dopisal wiecej godzin.Ale tego nie jestem w stanie udowodnic bo ktoż bedzie sie bawil w sprawdzanie koloru dlugopisu itp.

1 To ile w końcu instruktor dopisał ?
2 Podrobił Twój podpis ?

bo albo ja czegos nie kumam, albo Ty coś "kręcisz"
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez rusel » wtorek 12 listopada 2013, 20:50

i tak wyglada komunikacja z dzisiejszym pokoleniem
rusel

Postprzez dylek » wtorek 12 listopada 2013, 22:13

Wpisał datę...dał do podpisania...a potem zamiast odbytych danego dnia 3h wpisał np 5. Takie trudne panowie ? 6 spotkań po 3h...kursant podpisuje ze świadomością, że potwierdza 6-oma podpisami 18h...a w karcie potem stoi 6x5h
Instruktorzyna wie co czyni...kursant już jest mniej świadomy co robić, by po kulasach nie zarobić...Nie ma co psów na autorce wieszać...trafiła na łacha i tyle.
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Anna001 » czwartek 14 listopada 2013, 22:02

W rubrykach pod danymi tematami wpisał to 3 h to 5 h a gdy złożyłam podpisy wpisał"+3,+3 "itd.Zatem jak mam udowodnić to?Oszustwo i nic więcej.Przecież jak napisaliście wyżej nie warto iść z tym do sądu bo kontrola urzędu była przeprowadzona i myślicie,że stwierdzili jakieś błędy w działaniu szkoły oprócz tych o których pisałam wcześniej?Nie bo "ręka rękę myje". Ot szara nasza rzeczywistość.
Anna001

Postprzez oskbelfer » piątek 15 listopada 2013, 00:55

Anna001 napisał(a): Ot szara nasza rzeczywistość.

Zgłoś to do prokuratury..........a potem tutaj opisz co i jak ...
oskbelfer

Postprzez Anna001 » piątek 15 listopada 2013, 09:52

I jak udowodnie,ze on to dopisał skoro obok widnieje mój podpis?To samo powiedział mi dzielnicowy.Jedynie mogę zglosic,ze do wczoraj miał termin zwrotu owych 259zl i nie dokonał tego.
Anna001

Postprzez Anna001 » wtorek 19 listopada 2013, 23:37

Należności nie otrzymałam więc Rzecznik Praw Konsumenta polecił bym napisała przed sądowe ostateczne wezwanie do zapłaty.W wypadku gdy nie otrzymam zwrotu gotowki skierujemy sprawę do sądu.Mam tylko pytanie do Was,Czy gdybym zdecydowała sie na adwokata to przy wygranej sprawie ja płacę adwokatowi czy osoba przegrywająca sprawę?
Anna001

Postprzez Nata » środa 20 listopada 2013, 00:20

Anna001 napisał(a):Należności nie otrzymałam więc Rzecznik Praw Konsumenta polecił bym napisała przed sądowe ostateczne wezwanie do zapłaty.W wypadku gdy nie otrzymam zwrotu gotowki skierujemy sprawę do sądu.Mam tylko pytanie do Was,Czy gdybym zdecydowała sie na adwokata to przy wygranej sprawie ja płacę adwokatowi czy osoba przegrywająca sprawę?

Wystarczy tu radca prawny, za prowadzenie sprawy prawnikowi płacisz zawsze Ty, a przegrywający płaci koszty rozprawy sądowej. Przy tej kwocie finansowo nie zyskasz, chyba że chodzi Ci o zasady, albo masz znajomego prawnika.
Kurs kat. B - OSK Ekspert (instruktor Filip): 28.07.2012 - 12.10.2012
Egzamin - WORD Poznań: 14.11.2012 - zdany za pierwszym razem
Nata

Postprzez Anna001 » środa 20 listopada 2013, 10:17

Ok. dziekuje za rade.Pozdrawiam i póki co zaczekam czy wpłyną pieniądze.Pozdrawiam.
Anna001

Postprzez oskbelfer » środa 20 listopada 2013, 18:24

Anna001 napisał(a):Mam tylko pytanie do Was,Czy gdybym zdecydowała sie na adwokata to przy wygranej sprawie ja płacę adwokatowi czy osoba przegrywająca sprawę?

Anna001 napisał(a):I jak udowodnie,ze on to dopisał skoro obok widnieje mój podpis?To samo powiedział mi dzielnicowy.Jedynie mogę zglosic,ze do wczoraj miał termin zwrotu owych 259zl i nie dokonał tego.

No chyba - ze pytanie dotyczy odzyskania tej kwoty 2xx złotych....

Inna kwestią jest ------ i tutaj poczytaj sobie w rozporządzeniu ---------(bo ja ani adwokat, ani nie mam czasu na to..) czy zapis w karcie jazdy (czy przeprowadzonego szkolenia) jak zwał tak zwła ten papier :) można zrobić coś takiego że wpisuje sie 3godz +3godz ??

Dla mnie taki zapis w dokumentacji jest niedopuszczalny.... a dlaczego, to nie będę się tutaj wywnętrzał :)
oskbelfer

Postprzez Anna001 » środa 20 listopada 2013, 22:23

"Dla mnie taki zapis w dokumentacji jest niedopuszczalny.... a dlaczego, to nie będę się tutaj wywnętrzał :)"
Ale tak było i co najgorsze jak pisałam wyżej kontrola urzędu nic nie wniosła.Mało tego,Rzecznik Praw Konsumenta widząc regulamin i umowy oświadczył,ze owa umowa jest niedopuszczalna bo jest nieprawidłowo sformułowana.Wtedy właściciel zmienił umowy by takowych nie dawać do podpisu innym kursantom.Ale musiało sie tak stać dopiero gdy ja zgłosiłam sprawę.Pytam gdzie byli urzędnicy zgadzający sie by takowe umowy "weszły w zycie"?
Anna001

Postprzez Anna001 » poniedziałek 25 listopada 2013, 22:52

Jestem po spotkaniu ugodowym z kierownikiem szkoły jazdy.Gdy otrzymałam pismo zapytałam skad wzięła sie suma 259zl bo mam prawo wiedziec co podpisuje.Na te słowa Pan oszalał.Zaczął biegać po sali z telefonem i gdy ja juz podpisałam ugodę on oświadczył,ze rezygnuje z ugody.Zatem Rzecznik pisze wniosek do sądu a ja mam niebawem spotkanie z adwokatem.Ciekawe co mi poradzi.Nie uważacie,że to dziwna i wręcz filmowa sytuacja?
Anna001

Postprzez Anna001 » środa 27 listopada 2013, 22:17

Adwokat kazał natychmiast napisac pismo do prokuratury o popełnieniu przestepstwa z art.286KK. co też uczyniłam.Teraz pozostaje mi jedynie czekac na efekty.
Anna001

Postprzez Anna001 » sobota 28 grudnia 2013, 11:22

W miedzy czasie wyszły na jaw inne nieprawidłowości np. w sformułowaniu umowy.Pismo z powództwa cywilnego także złożyłam do Sądu.Cóż z tego wyniknie?Czas pokaże.
Anna001

Postprzez oskinstruktor » sobota 28 grudnia 2013, 19:55

Mnie ciągle zastanawia co na to Starostwo?

Anna będę czekał z niecierpliwością na Twoje kolejne wpisy.
oskinstruktor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka