1 październik - włącz światła!!!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez miros » środa 12 października 2005, 15:09

poprsotu sie nauczyc tego i tyle. a jak sie nie da, albo ma sie slaba pamiec to przykleic sobie w widocznym miejscu kartke z napisem: "wlacz swiatla !!!"
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Thomasso » środa 12 października 2005, 16:20

miros napisał(a): poprsotu sie nauczyc tego i tyle. a jak sie nie da, albo ma sie slaba pamiec to przykleic sobie w widocznym miejscu kartke z napisem: "wlacz swiatla !!!"

A jeśli w Twoim autku mimo wyciągnięcia kluczyków ze stacyjki nadal świecą się światła, to trzeba dokleić drugą kartkę z napisem: "wyłącz światła". Bo po paru godzinkach postoju z włączonymi światełkami mijania, akumulatorek nie zakręci rozrusznikiem... 8)
Thomasso

Postprzez cappricio » środa 12 października 2005, 20:54

nooo, ladnie wyjasnione :):):) gracjas :)

a co do swiatel, to ktos chyba tutaj pisal, ze przejezdzal obok jakiegos garażu, ktorego drzwi byly otwarte, a tam na ścianie na wprost napis wielkimi wołami: WŁĄCZ ŚWIATŁA lol2 :lol:

generalnie karteczki chyba pomagaja, tylko jeszcze trzeba pamietac, zeby spojrzec na karteczke lol2 albo przypomnienie w komorce se ustawic, jesli ktos np wsiada do auta w regularnych godzinach <hmmm> bo ja ci wiem... :D
cappricio

Postprzez ella » środa 12 października 2005, 21:27

Włączenie świateł to powinien być taki sam nawyk jak zapięcie pasów :wink:
ella
Moderator

Postprzez cappricio » środa 12 października 2005, 22:39

a ja jeszcze bardzo czesto zapominam o zamknieciu szyb lol2 :D
cappricio

Postprzez scorpio44 » środa 12 października 2005, 22:41

ella napisał(a):Włączenie świateł to powinien być taki sam nawyk jak zapięcie pasów :wink:

U mnie takim właśnie jest i dlatego nie potrafię dać żadnej rady zapominalskim, bo po prostu nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że mógłbym zapomnieć włączyć światła. A jeżeli chodzi o zapominanie ich wyłączyć i rozładowany akumulator, to mój dziadek ma tak mniej więcej raz na tydzień. :D :D :D :D :D

A jeżeli chodzi o egzamin, to tu też widocznie co miasto to obyczaj, bo w Elblągu trzeba mieć luz i zaciągnięty ręczny.
scorpio44

Postprzez ella » środa 12 października 2005, 23:05

Thomasso napisał(a):A jeśli w Twoim autku mimo wyciągnięcia kluczyków ze stacyjki nadal świecą się światła, to trzeba dokleić drugą kartkę z napisem: "wyłącz światła". Bo po paru godzinkach postoju z włączonymi światełkami mijania, akumulatorek nie zakręci rozrusznikiem

Z tym nie mam problemu, bo u mnie jak się nie wyłączy światła a otworzy drzwi to zaczyna piszczeć.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » środa 12 października 2005, 23:10

ella napisał(a):Z tym nie mam problemu, bo u mnie jak się nie wyłączy światła a otworzy drzwi to zaczyna piszczeć.

U mojego dziadka problem dodatkowo polega na tym, że brzęczyk by mu też nie pomógł, bo jest kompletnie głuchy. :D:D:D
scorpio44

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka