Czasem pieniądze to nie wszystkie koszty, gdzieś jeszcze pozostałe 14 też uzbierałeś. Poza tym musiałeś się mocno zagapić, że dychę dostałeś, za nie zatrzymanie na stopie czy brak kierunkowskazu tyle nie dają
.
przez Borys_q » piątek 24 stycznia 2014, 13:44
przez bojan42 » piątek 24 stycznia 2014, 14:05
przez szerszon » piątek 24 stycznia 2014, 16:35
Pieszy postawił nogę na pasach na lewym pasie, kiedy Ty jesteś 2m od przejścia, nie ma opcji że wyhamujesz, przejeżdżasz i to już jest wymuszenie pierwszeństwa na pieszym 10pkt 350zł, bez żadnej gadki.
przez lith » piątek 24 stycznia 2014, 16:44
przez bojan42 » piątek 24 stycznia 2014, 16:51
szerszon napisał(a):Pieszy postawił nogę na pasach na lewym pasie, kiedy Ty jesteś 2m od przejścia, nie ma opcji że wyhamujesz, przejeżdżasz i to już jest wymuszenie pierwszeństwa na pieszym 10pkt 350zł, bez żadnej gadki.
Jeśli w takim przypadku przyjmujesz mandat to mogę tylko polecic nauczyc sie tej teorii
przez szerszon » piątek 24 stycznia 2014, 17:12
Na tym kursie ujmującym 6 pkt karnych zarówno psycholog jak i policjant o tym mówił, że praktycznie NIGDY sąd nie uzna Twojej racji.
Mówił o tym że skoro kieruje przeciwko Tobie wniosek do sądu to na pewno sobie tego nie wymyślił i
Na skraju przejścia dla pieszych stał i mocno się chwiał bardzo pijany człowiek, kierowca w obawie że ten się przewróci przyhamował w celu bardzo powolnego przejechania, ponieważ zauważył istniejące ryzyko tragedii. No i w tej chwili za skrzyżowaniem wyskakuje nasz kochany Pan władza i każe kierowce mandatem. Argumentując swoją decyzję tym po co Pan hamował jak miał Pan zielone światło? Stworzył Pan tym samym zagrożenie drogowe bo przecież mógł ktoś za Panem jechać.
Żadne tłumaczenia nie pomogły.
przez taik » piątek 24 stycznia 2014, 17:14
bojan42 napisał(a):"Dajcie mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf"
Tyle w temacie.
przez szerszon » piątek 24 stycznia 2014, 17:16
przez taik » piątek 24 stycznia 2014, 17:21
szerszon napisał(a):Cały mój dorobek to 20pkt..2x po 10 w 1998 i 1999
przez bojan42 » piątek 24 stycznia 2014, 17:25
taik napisał(a):bojan42 napisał(a):"Dajcie mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf"
Tyle w temacie.
Czy dobrze zrozumiałem?
Usiłujesz nam wszystkim powiedzieć, że w ostatnim czasie zebrałeś 30 pkt, ponieważ padłeś ofiarą "nadgorliwości" organów odpowiedzialnych za przestrzeganie porządku w ruchu drogowym?
Musisz zdawać sobie sprawę z faktu, że są kierowcy, którzy nie uzbierali takiej puli przez całe swoje życie i jest to wynikiem ich stylu jazdy, a nie dziełem przypadku, czy nie-"nadgorliwości" policji.
przez szerszon » piątek 24 stycznia 2014, 17:36
taik napisał(a):szerszon napisał(a):Cały mój dorobek to 20pkt..2x po 10 w 1998 i 1999
Szerszonie, za co te dyszki poleciały: pasy, prędkość, wypadek, alkohol ()?
Widać, że zacząłeś kolekcję z wysokiego C.
przez lith » niedziela 26 stycznia 2014, 13:05