MATURA 2006

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ymonm » środa 05 października 2005, 20:37

Nie ma co zbytnio sie wysilac. Na zaoczne i tak wszystkich biora. A na dzienne tylko najlepszych.
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez cappricio » środa 05 października 2005, 21:52

ja sie zabieram za uniwesytet lodzki, z matma ;) ale na wszystkie kierunki (te ktore mnie interesuja) matma jest punktowana, wiec :)
biologii nie lubie, historii nie lubie sie uczyc, wos jest ciekawy i powiem szczerze, ze jeszcze sie zastanawiam nad zmiana... albo dodaniem wosu jako przedmiotu dodatkowego... no a matma... wszystko jasne, trzeba znac wzorki, regulki, twierdzenia... najgorsza jest trygonometria... drżę... ale jeszcze chwila czasu jest :)
cappricio

Postprzez jimorrison » środa 05 października 2005, 22:48

cappricio napisał(a):... no a matma... wszystko jasne, trzeba znac wzorki, regulki, twierdzenia... najgorsza jest trygonometria... drżę... ale jeszcze chwila czasu jest :)

masz "mala ksiazeczke" ze wzorami na mature ;) sciagnij sobie informatory z netu tam tez jest w/w lista wzorow takze nic nie trzeba pamietac ;]
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez cappricio » środa 05 października 2005, 23:03

to sie nazywa tablice matematyczne :P
no to prawda, ze sa. ale matematyczka moja mowila nam, ze czesto dane zadanie mozna rozwiazac szybciej, w latwiejszy sposob niz na podstawie wzorow z tablic :)
zreszta... jesli nic nie zmienia to na rozwiazanie kazdego zadania bedziemy mieli 10 minut :| na podstawowym :o paranoja... nie ma czasu na szukanie wzorkow w ksiazeczkach...

(oczywiscie pomijam fakt, ze pewnie osłupieje jak zobacze zadania i nie bede wiedziala do ktorego dlugopis przystawic lol2)
cappricio

Postprzez Pax » czwartek 06 października 2005, 14:12

Polski rozszerzony
angielski rozszerzony
historia rozszerzona

Temat prezentacji: "Sztuka przekładu. Porównaj dwie różne realizacje językowe wybranego tekstu obcojęzycznego".

:D
Pax

Postprzez jimorrison » czwartek 06 października 2005, 17:03

cappricio napisał(a):ale matematyczka moja mowila nam, ze czesto dane zadanie mozna rozwiazac szybciej, w latwiejszy sposob niz na podstawie wzorow z tablic :)

no tu zalezy jeszcze jaki standard rozwiazania zaklada klucz... czesto robiac cos nie schematycznie mozna nie dostac pelnej liczby punktow za zadanie.
pozdr.
jimorrison

jimorrison

Postprzez cappricio » czwartek 06 października 2005, 18:58

jimorrison napisał(a):
cappricio napisał(a):ale matematyczka moja mowila nam, ze czesto dane zadanie mozna rozwiazac szybciej, w latwiejszy sposob niz na podstawie wzorow z tablic :)

no tu zalezy jeszcze jaki standard rozwiazania zaklada klucz... czesto robiac cos nie schematycznie mozna nie dostac pelnej liczby punktow za zadanie.

hmm... w sumie racje masz... ale w kluczu moze byc wlasnie w inny sposob, nieschematyczny rozwiazane zadanie, a ten schematyczny sposob przy uzyciu wzorow z tablic bedzie punktowany mniej...

co nie znaczy ze tablice sa bezsensu :) tylko dalam mala alternatywe ;)
cappricio

Postprzez jimorrison » sobota 08 października 2005, 18:50

cappricio napisał(a):
jimorrison napisał(a):

hmm... w sumie racje masz... ale w kluczu moze byc wlasnie w inny sposob, nieschematyczny rozwiazane zadanie, a ten schematyczny sposob przy uzyciu wzorow z tablic bedzie punktowany mniej...

co nie znaczy ze tablice sa bezsensu :) tylko dalam mala alternatywe ;)

rozwiazujac zadanie z poziomu podstawowego metoda z poziomu rozszezonego mozna nie dostac maxa. wg. klucza maksymalna liczbe punktow uzyska osoba rozwiazujaca zadanie w sposob najprostszy przyjety za podstawowy. innymi slowy, czasem nie warto uzywac "za ciezkiej" broni do rozwiazywania konkretnego. no niestety takie sa fakty, jak dla mnie to jest popierniczone ....
pozdr.
jimorrison

jimorrison

Postprzez Pinki » środa 12 października 2005, 14:20

Również i mnie czeka starcie z Nowa Maturą. :)

polski
angielski
geografia
łacina
greka
wiedza o tańcu lol
Egzamin zdany: 29,09,2005r
Prawo jazdy wydane: 05,10,2005r
Prawko odebrane: 15,10,2005r
Pinki

Postprzez cappricio » środa 12 października 2005, 20:48

o maj gasz :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

gdzie Ty z tymi przedmiotami startujesz? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

6 PRZEDMIOTOW??????? :shock: ja zdaje minimum :| i juz nie mam watpliwosci kiedy ja sie tej calej matmy naucze :|:|:|

:shock: :shock: :shock: jestem w szoku :shock:
cappricio

Postprzez carolinex » piątek 14 października 2005, 16:20

naprawde nieźle z tymi sześćioma przedmiotami: i to jakimi: greka łacina, wiedza o tańcu :) ja zastanawiałam się czy nie zdawać historii muzyki oprócz matmy i bioli ale stwierdziłam że nie ... bo oprócz liceum kończe jeszcze drugą szkołę w tym roku i nie wiem jak sobie z tym poradze... najgorsze że wszystko mi się nakłada :( a tak w ogóle to na jakie studia się wybieracie??
28.07.2005 - egzamin - zdany za 1-wszym razem
10.08.2005 - prawko odebrane :)
carolinex

Postprzez Ruda » czwartek 27 października 2005, 22:10

ja tez ja też...:) niestety :(

przedmioty:

polski-podst,
ang-rozsz.
biol,chem-rozsz.

a zdających łacine podziwiam.naprawde.ja się męcze z tym przedmiotem 3 rok i szczerze go nie lubię;D :lol:
Szczęśliwa posiadaczka dokumentu od 24.10.2005

Teoria: zdane 08.09.2005
Praktyka:zdane 03.10.2005
Ruda

Postprzez Road_Driver » czwartek 27 października 2005, 22:16

Jak wygląda nowa matura?
Czy ci którzy zdawali starym systemem uważają że jest trudniej byż było?
Road_Driver

Postprzez cappricio » piątek 28 października 2005, 09:10

hmmm
zdaje sie: ustnie:j.polski, jezyk obcy nowozytny
pisemnie: j.polski, jezyk obcy nowozytny i trzeci przedmiot (chemia, matma, biol, wos, hist itd itd...)
mozna zdawac jeszcze 3 dodatkowe przedmioty, ale obowiazkowo na poziomie rozszerzonym :)
(w sumie mozna zdawac 6 przedmiotow :) )

USTNY POLSKI:
przygotowujesz prezentacje, 10-15 minut na temat, ktory wybierasz do konca wrzesnia :) zadnych ograniczen, wykorzystujesz co chcesz, mozesz film jakis nakrecic jako dodatek, zagrac na pianinie, jesli np temat dotyczy muzyki, obraz jakis przyniesc...itd... gadasz gadasz gadasz, jak skonczysz to komisja (3 osobowa, w tym chyba jeden nauczyciel z innej szkoly) zdaje Ci 3 pytania: do tematu i do bibliografii :) w tym roku odpowiedzi na te 3 pytania maja byc decydujace przy ocenie. no i oczywiscie nie ma stopni tylko punkty. 20punktow - 100%.

PISEMNY POLSKI:
najpierw pisze sie poziom podstawowy, a potem (wedle zyczenia) podchodzi sie do rozszerzonego.
test czytania ze zrozumieniem, interpretacja/analiza porownawcza prozy lub wiersza.

a reszty DOKLADNYCH zasad nie pamietam :P
w jezykach obcych, na ustnej, trzeba opisac obrazki, sa jakies negocjacje, proste rzeczy :)
na matmie (pisemnej oczywiscie) poziom podstawowy: jest 12 zadan, 120 minut, potem poziom rozszerzony, zadan nie wiem ile, czasu tez nie :D

ja uwazam, ze ustna jest teraz duzo latwiejsza... polski, gdzie mowimy to co tylko sobie wybierzemy, jezyk obcy - przygotowujemy sie na lekcjach w szkole :) ustna z jezyka jest schematyczna... trzeba po prostu troche pocwiczyc... zreszta tak samo jak pisemna... :)

niech ktos uzupelni reszte :P ja wszystkiego nei wiem :D
cappricio

Postprzez rafal_lodz » niedziela 30 października 2005, 16:55

Witam
Ja niestety też zdaje maturke w tym roku. Moje przedmioty to:
polski - poz. rozsz.
ang - poz. podst.
geografia - poz. podst.
wos - poz. rozsz.
Zobaczymy jak to będzie, jak na razie pierwszy ważniejszy egzamin - upragnione prawko mam za sobą, teraz maturka :/

..................................
18.10 - teoria zaliczona, poległem na placyku
27.10 - prawko zdobyte
rafal_lodz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka