Egzamin instruktorski

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cman » piątek 20 lipca 2007, 21:02

No pewnie, że nie - to jest też kwestia indywidualnego ustalenia wszystkiego. Na przykład ivytomek jeździ aktualnie po 4 godzinki dziennie. Zawsze się jakoś dogadasz, zwłaszcza że instruktorzy są wciąż poszukiwani.
cman

Postprzez herman » sobota 21 lipca 2007, 00:59

cman napisał(a):
W tej chwili zapierdzielam po 12 godzin dziennie .

A przepisy mówią o 8-śmiu.....
herman

Postprzez cman » sobota 21 lipca 2007, 18:02

Przepisy mówią, a życie, życiem...
cman

Postprzez czeslaw » wtorek 30 października 2007, 21:11

czyli co wystarczy sie tylo pieknie uczyc i z zostaniem instruktorem nie powinno byc problemu? to dlaczego tyle osób oblewa?
czeslaw

Postprzez tom9 » wtorek 30 października 2007, 21:40

czeslaw napisał(a):czyli co wystarczy sie tylo pieknie uczyc i z zostaniem instruktorem nie powinno byc problemu? to dlaczego tyle osób oblewa?

bo własnie tego nie robi...
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez daniel912 » środa 28 listopada 2007, 13:27

Witam :) Właśnie uczestniczę w kursie na instruktorów i bardzo sie ciesze że będę mógł dołączyć do takiej grupy nauczycieli :)
Mam takie pytanko odnośnie Egzamin na instruktora. Ponieważ kurs jest przeprowadzany w WORD w Krośnie to jesteśmy przygotowywani do egzaminu w Rzeszowie. Ale z tego co mi wiadomo to w Rzeszowie jest bardzo wysoka poprzeczka (ostatnio w sobotę z 70 osób zdało tylko 3) Możecie mi powiedzieć coś na temat egzaminu w Kielcach lub Nowym Sączu. jak tam jest jaka jest atmosfera itp.
Z góry dziękuje:)
daniel912

Postprzez ivytomek » czwartek 29 listopada 2007, 13:55

W Kielcach podobno nie jest źle...I to tyle, co wiem:) Trochę ludzi z Krakowa jeździ tam zdawać - jest chyba podobnie do Lublina - trzeba się przyłożyć do teorii i powinno się powieść.
ivytomek

Postprzez daniel912 » piątek 30 listopada 2007, 10:25

Dziękuje bardzo. Wiadomo że do teorii trzeba sie przyłożyć:) inaczej sie nie da:) poza tym jeśli sie zostaje instruktorem to trzeba mieć troszkę w głowie poukładane i wiedzy aby ten kursant zdał egzamin bez żadnych trudności i problemów..
daniel912

Postprzez Pinhead » środa 04 czerwca 2008, 10:51

I był ktoś zdawać w Kielcach ? Jak tam wygląda część praktyczna na placu manewrowym ?
Pinhead

Postprzez Driver'ka » środa 04 czerwca 2008, 11:14

Dzięki cman za tą relację. Teraz przynajmniej wiem jak to wygląda i nie wydaje się wcale takie strasznie jak to czasami malują ;) Na początku myślałam, że prezentacja przeprowadzenia zajęcia polega na tym, że trzeba przed całą grupą przeprowadzić konkretne zajęcie :) Ale jak to są po prostu konspekty zajęć to prościzna. Nie mam problemów z robieniem konspektów z racji studiów ;) No i do teorii trzeba się faktycznie przyłożyć, podobnie jak na egzamin na prawo jazdy 8) Nie rozumiem ludzi, którzy to sobie olewają.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Pinhead » środa 04 czerwca 2008, 11:44

Driver'ka napisał(a):Ale jak to są po prostu konspekty zajęć to prościzna. Nie mam problemów z robieniem konspektów z racji studiów ;)

W Lublinie to nawet nie trzeba pisać konspektu. Można omówić wszystko słownie w tym najważniejszą część czyli cele poznawcze, krztałczące i wychowawcze. Konspekt pisze się na kartce papieru w formie brudnopisu tylko dla siebie.

No i do teorii trzeba się faktycznie przyłożyć, podobnie jak na egzamin na prawo jazdy 8) Nie rozumiem ludzi, którzy to sobie olewają.

Nie porównywał bym tego w ten sposób. Testy dla kierowców są w pełni jawne a materiały łatwo dostępne. Testy dla instruktorów nie są jawne i wiadomo tylko mniej więcej co może obejmować test. Tematów do nauki jest naprawde sporo bo poza przepisami ruchu drogowego mamy metodologie nauczania, psychologie, zasady prowadzenia OSK i zasady przeprowadzania egzaminów państwowych oraz wewnętrznych. W OSK gdzie robiłem kurs instruktorski dostaliśmy bardzo mało materiałów. Co gorsza część z tych materiałów była błędna i niekompletna. Efekt tego taki że z całej naszej grupy pierwsze podejście do egzaminu zdała jedna osoba.
Pinhead

Postprzez Driver'ka » środa 04 czerwca 2008, 12:13

To ja jeszcze mam pytanie. Czy praktyka odbywa się tylko na placu, czy może być też wyjazd na miasto?
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Pinhead » środa 04 czerwca 2008, 12:31

Praktyka tylko na placu ale same zadania egzaminacyjne i ich forma jest różna dla różnych miast.
Pinhead

Postprzez Driver'ka » środa 04 czerwca 2008, 17:48

Aha no to luzik. Mogę za 2 lata przystąpić do kursu :D
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Pinhead » poniedziałek 09 czerwca 2008, 11:48

A może ktoś się oriętuje jak przebiegają egzaminy praktyczne w Opolu ? W Kielcach terminy egzaminów są dopiero na koniec września więc jak dla mnie Kielce odpadają.
Pinhead

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka