Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Patsy » sobota 05 kwietnia 2008, 22:08

:D hehe, zastanowie się :lol: :wink: ale jakbyś dał zawsze poprowadzić :D gdzie ja znajde takiego drugiego, co sam zaproponuje jazde :lol:

A tak poważnie to masz wielkiego plusa u mnie za te słowa :D
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez tom9 » sobota 05 kwietnia 2008, 22:22

:oops:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez yahoo234 » sobota 05 kwietnia 2008, 22:25

a można się dopisać do listy chętnych na jazdę z Tomem? :P
yahoo234

Postprzez Patsy » sobota 05 kwietnia 2008, 22:30

Wiesz tutaj nie ma sie czym krępować bo tak właśnie jest :D pierwszy raz sie spotkałam z czymś takim żeby zaproponować swojej dziewczynie prowadzenie samochodu :D Do dzisiaj nie znałam żadnej takiej osoby a teraz już znam :lol:

A co do nowych skrzyżowań, rond to przecież jak się potrafi jeździc i zna przepisy to wszędzie sobie poradzi :wink:
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez kwito » sobota 05 kwietnia 2008, 23:38

majowy weekend? podróż trabanciorem z gdańska do domu do elblaga, nauka, nauka, nauka na wszelakie koła, i może zrobienie jakichś projektów, podróż z elbląga do gdańska i koniec weekendu ;)
a no i może wreszcie posprzątam w samochodzie, bo nigdy nie mam na to czasu i syf straszny, wszędzie pełno piachu naniesionego z butów i wszelakich klamotów w bagażniku i na tylnej kanapie.
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez Patsy » niedziela 06 kwietnia 2008, 20:08

Kwito jak uda Ci się to wszystko spełnić co sobie założyłeś to potem daj znać :lol:
Patsy

Postprzez marcij » niedziela 06 kwietnia 2008, 20:15

Tez watpie w ta nauke przez caly weekend.

A ja wybieram sie na wydzialowy "rajd fizyka". Trasa jest podobno tak ulozona , ze z autobusu do schroniska trzeba isc ponad 3 godziny, specjalnie zeby nie bylo gadania ze nie idziemy itd. Ogolnie mysle ze bedzie ciekawie.
Obrazek
marcij

Postprzez scorpio44 » niedziela 06 kwietnia 2008, 21:04

cman napisał(a):Fragment zapisu, dotyczący pojazdów uprzywilejowanych, mógłby brzmieć tak: "..., jadący z włączonymi światłami mijania;...", ale taki zapis oznaczałby, że pojazd uprzywilejowany w ogóle nie może włączyć świateł drogowych, bo wtedy przestałby być pojazdem uprzywilejowanym, a ponieważ może on w pewnych sytuacjach używać świateł drogowych tak samo, jak inne pojazdy, to w zapisie musiały się również znaleźć światła drogowe. Co wcale nie oznacza, jak się niektórym kierowcom pojazdów uprzywilejowanych wydaje, że mogą sobie zawsze i wszędzie jeździć na drogowych. Mogą, ale tylko przy zachowaniu warunków takich, jak dla wszystkich innych kierujących...

Aż założyłem wątek na ten temat, bo przyznam Ci się szczerze, że chyba nigdy nie interpretowałem tego tak, jak Ty.
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=12533
scorpio44

Postprzez cman » niedziela 06 kwietnia 2008, 21:17

No, w każdym razie kierowca pojazdu uprzywilejowanego, który jedzie cały czas z włączonymi światłami drogowymi, automatycznie zgadza się na to, aby być bez przerwy oślepianym przez kierujących nadjeżdżających z przeciwka.
cman

Postprzez rocko19 » niedziela 06 kwietnia 2008, 21:52

cman ale nie bedzie bo kazdy widzi jak jedzie przykładowo karetka na sygnale to raczej nie bede go swiatłami jeszcze meczyc .
rocko19

Postprzez cman » niedziela 06 kwietnia 2008, 21:57

A dlaczego nie, jeżeli on mnie męczy? Jeżeli jestem przez niego oślepiony, to mogę wpaść do rowu i mu to nie przeszkadza?
cman

Postprzez jimorrison » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 18:57

scorpio nie mam dostępu do tamtego działu ;) odpowiem tu :P
nie zgadzam się z cmanem, z prostej przyczyny, ztcw to nie ma przepisu ograniczającego używania długich dla pojazdów uprzywilejowanych. Jestem za jak najlepszym oznakowaniem takiego pojazdu więc byłbym za tym by np. do ratowania życia pojazdy uprzywilejowane zawsze włączały długie.

A tak poza tym coby nie offtopować w czacie to wiosne mam :D 8)
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez tom9 » poniedziałek 07 kwietnia 2008, 20:57

przjelo sie (pewnie nie bez powodu) ze swiatla dlugie oslepiaja. Swiatla dlugie w audi, fordzie, mercedesie nie roznia sie niczym od tych z karetki. Karetka ma calo i zdrowo dojechac na wypadek i przy okazji nie pozabijac innych. Wiec uwazam ze karetka nie powinna oslepiac innych pojazdow.

tom9

Postprzez kamiles » wtorek 08 kwietnia 2008, 01:06

jimorrison napisał(a):byłbym za tym by np. do ratowania życia pojazdy uprzywilejowane zawsze włączały długie.

no to chyba przesada... jadąc do jednego wypadku, mogą doprowadzić do kolejnego, jeśli np. oślepią kierowcę jadącego w przeciwległym kierunku, a ten za późno zauważy jadącego przed nim rowerzysty lub idącego pieszego...
kamiles

Postprzez tom9 » wtorek 08 kwietnia 2008, 21:20

na kat C sa kamery ?

tom9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka