UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez kasia_85 » piątek 07 sierpnia 2009, 16:31

i jeszcze jedno sprawdziłam w ewidencji gospodarczej. Właścicielem szkoły była p. Sylwia P. i to ją musimy pozwać na drodze cywilnej.
kasia_85

Postprzez paipai » piątek 07 sierpnia 2009, 16:33

Uuu, no to mamy sprzeczne informacje. Powtarzam tylko to, co mi powiedziała dziś mi przez telefon policjantka.
paipai

Postprzez oszukana » piątek 07 sierpnia 2009, 19:41

Witam. To jakaś totalna masakra. Z panem robertem nie można się skontaktować tel wyłączony. A pani sylwia nie odbiera, albo rozłącza rozmowy. Mam tego dosyć!!! Jestem zainteresowana pozwem zbiorowym. Jeśli coś ruszy dajcie znać. Mam nauczkę na całe życie i myślę że nie tylko ja. Może sylwia pawlow to sylwia budzich tylko zarejestrowane było na nazwisko panieńskie?????
oszukana

Postprzez athlon » piątek 07 sierpnia 2009, 20:38

Nie no robert jest na urlopie. no jak by ktoś do mnie dzwonił na urlopie w sprawach słuzbowych to bym sie strasznie wk.. (zdenerwowal) przeciez mówił ze wraca cos po 7 sierpnia czy jakoś tak. No nie wpadajmy w paranoje ;]
athlon

Postprzez kasia_85 » piątek 07 sierpnia 2009, 22:06

athlon napisał(a):Nie no robert jest na urlopie. no jak by ktoś do mnie dzwonił na urlopie w sprawach słuzbowych to bym sie strasznie wk.. (zdenerwowal) przeciez mówił ze wraca cos po 7 sierpnia czy jakoś tak. No nie wpadajmy w paranoje ;]

a ja się wk... że ktoś zabrał moje pieniądze i niewywiązuje się z umowy zawartej z kursantami. to jest dopiero paranoja! zresztą człowiek ten podobno ma ogromne problemy finansowe/porwali mu dziecko/ odeszła od niego żona i to dziwne że spokojnie sobie wypoczywa...;)

biorąc pod uwagę jak nas (no chyba że tylko mnie) potraktował uważam że mogę nie szanować jego czasu wolnego. Tak jak on nie szanuje mojego.
kasia_85

Postprzez paipai » piątek 07 sierpnia 2009, 22:19

Hehe, znając jego możliwości, to pewnie ma papiery na to, że leczy nerwicę w sanatorium;)
paipai

Postprzez kasia_85 » piątek 07 sierpnia 2009, 23:31

paipai napisał(a):Hehe, znając jego możliwości, to pewnie ma papiery na to, że leczy nerwicę w sanatorium;)

heheh dobre :P
kasia_85

Postprzez athlon » sobota 08 sierpnia 2009, 08:47

athlon napisał:
Nie no robert jest na urlopie. no jak by ktoś do mnie dzwonił na urlopie w sprawach słuzbowych to bym sie strasznie wk.. (zdenerwowal) przeciez mówił ze wraca cos po 7 sierpnia czy jakoś tak. No nie wpadajmy w paranoje ;]

a ja się wk... że ktoś zabrał moje pieniądze i niewywiązuje się z umowy zawartej z kursantami. to jest dopiero paranoja! zresztą człowiek ten podobno ma ogromne problemy finansowe/porwali mu dziecko/ odeszła od niego żona i to dziwne że spokojnie sobie wypoczywa...Wink

to był sarkazm, ja sobie nie wyobrazam że można oszukać tylu ludzi a potem sobie beztrosko wypoczywać [/quote]
athlon

Postprzez oszukana » sobota 08 sierpnia 2009, 16:22

Tak po co się martwić jakimiś tam kursantami, lepiej za naszą kase wygrzewać gdzieś tyłek. Jakby naprawdę chciał to wszystko naprawić to nie jechał by na żaden urlop tylko umawiał się z nami żeby jak najszybciej wyjeździć te godziny. Z jego strony totalna olewka wg mnie. Już nawet nie licze na jakiekolwiek jazdy.
oszukana

Postprzez athlon » sobota 08 sierpnia 2009, 18:41

Tak po co się martwić jakimiś tam kursantami, lepiej za naszą kase wygrzewać gdzieś tyłek. Jakby naprawdę chciał to wszystko naprawić to nie jechał by na żaden urlop tylko umawiał się z nami żeby jak najszybciej wyjeździć te godziny. Z jego strony totalna olewka wg mnie. Już nawet nie licze na jakiekolwiek jazdy.

Jeżeli szkoła już nie istnieje (a niby nie istnieje) to co Ci da wyjeżdżenie godzin z Robertem??? tym bardziej że na tyle osób to wyjeżdżanie godzin tak szybko się nie skończy (powiedzmy po 2 godziny dziennie 5 dni w tygodniu to daje nam 20stu kursantów którzy wyjeździli 2 godziny) to taki kurs bedzie trwał 15 tygodni. Po odbytych jazdach nie otrzymasz zaświadczenia które uprawnia ciebie do zapisania się na egzamin. No ja widze jedyne wyjście jako oddanie pieniędzy + odsetki ustawowe (obecnie cos kolo 13stu procent w skali rocznej) i zapisanie się do innej normalnej szkoły która przeprowadzi normalny kurs. innej możliwości złagodzenia tej sytuacji nie widze.
athlon

Postprzez Berlinka89 » sobota 08 sierpnia 2009, 22:27

oszukana napisał(a):Witam. To jakaś totalna masakra. Z panem robertem nie można się skontaktować tel wyłączony. A pani sylwia nie odbiera, albo rozłącza rozmowy. Mam tego dosyć!!! Jestem zainteresowana pozwem zbiorowym. Jeśli coś ruszy dajcie znać. Mam nauczkę na całe życie i myślę że nie tylko ja. Może sylwia pawlow to sylwia budzich tylko zarejestrowane było na nazwisko panieńskie?????

Bardzo możliwe, Sylwia jest bułgarką, tak sobie myślę, że jeżeli rzeczywiście tak jest, to czemu zarejestrowała firmę na panieńskie nazwisko? No, chyba, ze jeszcze nie byli po ślubie..
Berlinka89

Postprzez oszukana » niedziela 09 sierpnia 2009, 17:16

jakoś nie mogę uwierzyć w to że odzyskamy kase, jeżeli już mam stracić te pieniądze to chciałabym pojeździć praktyka zawsze się przyda.

Co do właścicielki może celowo firma była zarejestrowana na panieńskie nazwisko. Podobno to nie pierwsze "problemy" pana roberta wcześniejsze posty mówiły o tym że w zielonym listku też robił przekręty. I ciekawe czy ten jarosławiec to też napweno jego.

Ah i jeśli firma istnieje i właściciele chcą wywiązać się ze swoich obowiązków to dlaczego nie zadzwonili do kursantów wyjaśnić jaka jest sytuacja- i niech nikt nie mówi że nie mieli tel bo ode mnie to brał robert i jeszcze dziewczyna z biura na jana pawła sobie zapisywała w kajeciku
oszukana

Postprzez karkus » poniedziałek 10 sierpnia 2009, 16:35

mógłbym prosić o przesłanie na adres mailowy aktualnych numerów telefonów do tych oszustów??
karkus11@wp.pl lub karqwa.aff@gmail.com
z góry dzięki
karkus

Postprzez paipai » poniedziałek 10 sierpnia 2009, 16:50

[quote="oszukana"] i niech nikt nie mówi że nie mieli tel bo ode mnie to brał robert i jeszcze dziewczyna z biura na jana pawła sobie zapisywała w kajeciku[/quote]

Do mnie dzwonili w połowie czerwca, żeby przypomnieć o terminie płatności drugiej raty za kurs - wtedy telefon do mnie mieli. Ale jak zapłaciłam, to się im zgubił. No zdarza się :lol:
paipai

Postprzez oczko » wtorek 11 sierpnia 2009, 10:22

mial ktos juz jazdy z Robertem w sierpniu???Ja mam jutro 12.08 na wilenskim ale co Mi to da jak zaswiadczenia Mi nie wystawi u ukonczeniu kursu i jedynym rozwiazaniem bedzie podac go do tego sądu i nie mamy na co wiecej liczyc od tego oszusta pewnie nie mam po co tam jechac a juz i tak sie przeniose do innej szkoly moglby chociaz oddac karte badan lekarskich!!!!!!!!!!!!!!!!!
oczko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka