Jaka muzyka do jazdy autem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Road_Driver » środa 02 listopada 2005, 17:04

jimorrison napisał(a):nie zmieniaj wielkosci czcionek bo ciezko sie czyta (lepiej zmien kolor jesli juz musisz).

zmniejszajac czcionkę zaznaczam że ta część zdania jest mniej ważna i można ją pominąć :wink:

Silent napisał(a):Moją ulubioną piosenką do jazdy samochodem jest intro do japońskiej wersji gry Gran Turismo - Moon Over the Castle :)

Japończycy umieszczają świetbne kawałki w swoich produkcjach - nie tylko grach, lecz również filmach czy anime..
Road_Driver

Postprzez BeniaMinek » środa 02 listopada 2005, 20:17

Chwilowo słucham komentarzy mojej siostry ("no dawaj już czwórkę"), albo taty ("po co tak zwolniłaś?"). :| A poza tym wszystkiego co leci w radiu :) Właściwie już prawie zapomniałam co to są kasety magnetofonowe, a cała moja muzyka to empetrójki i płyty, a tych do samochodu nie zabieram :)
Z kursem prawa jazdy kojarzą mi się natomiast dwie piosenki "Heart of stone" - Dave Stewart i "what's in it for me" Amy Diamond. Ta pierwsza jest rewelacyjna, a ta druga to taki letni hit - chyba wszyscy słyszeli :)
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez ymonm » środa 02 listopada 2005, 21:07

Jeszcze nie mialem okazji sluchac komentarzy starszego brata albo ojca nt. mojej jazdy, a juz mnie to denerwuje. Sama mysl. Mysla, ze maja pare/parenascie lat prawko, to juz wszystko wiedza, heh :) Na pewno cenne rady od nich zachowam sobie, ale komentarze mogliby se darowac... ;-)
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez Silent » środa 02 listopada 2005, 21:14

Jak pierwszy raz jechałem z tatą to na początku parę razy skomentował moje postępowanie... ale po chwili machnął ręką i powiedział: a zresztą, każdy ma swój styl jazdy, jeździj jak chcesz byle bezpiecznie. ;)
Obrazek
Silent

Postprzez ymonm » środa 02 listopada 2005, 21:23

i takie podejscie chyba jest najlepsze... bo ironiczne uwagi, to moga wyprowadzac kierowcow z rownowagi i tylko trudniej sqpic sie na drodze... :twisted:
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
---
ymonm

Postprzez pisaq » niedziela 06 listopada 2005, 14:42

pamietam jak kumple uciekali maluszkiem przed policja bo nikt nie mail prawka a wracali z wiejskiej imprezy a w samochodzie leciał "Namierzaja nas radary nie zatrzymuj sie, przeciez starym polonezem nie dogonia Cie ! " nei znam wykonawcy ani tytulu ale slyszalem ten song.

Ja osobiscie slucham metalu + rocka ( najczesciej nazistowskiego lub nacjonalistycznego )
ale w samochodzie dobry jest Mike Oldfield i jakis starszy metal ( nie nazistowski :D )
nigdy hip-hop ani techno ( w sumie nie uwazem tego za muzyke ), ale jak kto woli
pisaq

Postprzez Road_Driver » niedziela 06 listopada 2005, 14:51

pisaq napisał(a):nigdy hip-hop ani techno ( w sumie nie uwazem tego za muzyke ), ale jak kto woli

..true, true *przytakuje zgodnie*

pisaq napisał(a):(..)a w samochodzie leciał "Namierzaja nas radary nie zatrzymuj sie, przeciez starym polonezem nie dogonia Cie ! " nei znam wykonawcy ani tytulu (..)

ZERO : JEDZIEMY_DO_MAXA
no i już znasz :D

no a swoją drogą to klimatycznie było :lol:
Road_Driver

Postprzez ella » czwartek 10 listopada 2005, 00:17

Czy słuchając muzyki zauważyliście jakąś zależność między rodzajem muzyki a stylem jazdy?
Tak jak w tych przeprowadzonych badaniach.
Muzyka, a styl jazdy
Nie tylko prędkość, ale także szybka muzyka w aucie może być niebezpieczna. Testy wykonane w symulatorach przez naukowców dowodzą, że szybka muzyka podwaja ryzyko wypadku.
Badania wykonane zostały na 28 studentach. Każdy z niech przebył wirtualną rundę po ulicach Chicago. Część osób słuchała podczas badania muzyki, a część odbyła je w ciszy. Studentom puszczano muzykę od wolnych, nastrojowych ballad do rytmicznej, dudniącej muzyki. Wszyscy badani mieli mniej więcej siedmioletnią praktykę w prowadzeniu auta.
Zauważono, że wraz ze wzrostem tempa muzyki studenci byli bardziej skłonni do ryzyka, częściej przeoczali czerwone światła i znaki drogowe, a w efekcie popełniali więcej wypadków. W porównaniu do wolnych ballad, przy dudniących melodiach wpadki były popełniane dwukrotnie częściej. Okazuje się, że muzyka, niezależnie nawet od rodzaju, wpływa na częstotliwość bicia serca, co nie ma miejsca w przypadku prowadzenia samochodu bez muzyki.
ella
Moderator

Postprzez miros » czwartek 10 listopada 2005, 01:18

no proste ze takie cos istnieje i znam to z wlasnego doswiadczenia. wystraczy, ze jestem w dobrym nastroju, zapuszcze jakiegos "bita" :) dosc glosno i odrazu jest wieksza ochota docisnac gaz do dechy. dobrze, ze jak na razie silniczek w moim bolidzie jest slabiutki. bedzie kiepsko jak w przyszlosci go zmienie na cos mocniejszego :twisted:
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez cappricio » czwartek 10 listopada 2005, 07:47

oj taaak, muzyka dziala na podswiadomosc na pewno :]
to tak samo jak w hipermarketach :D puszczaja nam spokojna muzyke czesto, zebysmy sobie powolutku wszystko obejrzeli (no i wiecej kupili) :D
cappricio

Postprzez bodek541 » czwartek 10 listopada 2005, 08:20

Ja jeżdze i bez radia i muzyki bo mi to przeszkadza i rozprasza.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

:)

Postprzez Polonez » piątek 17 lutego 2006, 19:16

heh obadajcie stronke - ciekawe nutki do jazdy autkiem nawet osobówką !! :)
http://www.angelfire.com/ny5/andysgirl/

Polecam : http://geocities.com/kfcjan4/cwmcc.html dobre na długą trase ;)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez MarryAnn » czwartek 02 marca 2006, 23:13

Imbruglia "left of the middle" będzie idealna do samochodu.
Przynajmnije wg mnie.

na kursie to i przy rammsteinie jeździłam, nie ma co kochanego instruktora miałam :)
Teoria 13 stycznia, WORD Warszawa bemowo, godzina 10, stanowisko 6
Praktyka 13 stycznia, WORD Warszawa bemowo, godzina 12, samochód 6

24 stycznia, Białołęka Ratusz, odbiór prawka

Do kompletu brakuje mi jeszcze tylko samochodu
MarryAnn

Postprzez karool1988 » piątek 03 marca 2006, 15:39

Ja słucham tylko hip hopu podczas jazdy autkiem jak jade sam albo z bratem lub z kumplami to z głośników leci Hemp Gru, WWO, Molesta itp a jak jade ze starymi to leci 2Pac, Snoop Dog, itp.
Metalu nie znosze i nigdy w moim aucie nie bezie puszczany :lol:
24. 01. 2006 zdany egzamin za pierwszym razem:)
Ujeżdżał będę Nissana Primere 2.0TD :)
Odebrane 31.01.2006
karool1988

Postprzez ymonm » piątek 03 marca 2006, 16:42

karool1988 napisał(a):Ja słucham tylko hip hopu podczas jazdy autkiem jak jade sam albo z bratem lub z kumplami to z głośników leci Hemp Gru, WWO, Molesta, i sotatnio Bez Cenzury itp a jak jade ze starymi to leci 2Pac, Snoop Dog, itp.
Metalu nie znosze i nigdy w moim aucie nie bezie puszczany :lol:

Ano ba! "Ponoc rap brzmi najlepiej na czterech kolkach" :D
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
---
ymonm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka