Wypadek czy zamach?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez szerszon » piątek 30 kwietnia 2010, 22:17

Czy jakakolwiek sekcja wykazała,że ktoś zginął od kuli ?
szerszon

Postprzez Cyberix » piątek 30 kwietnia 2010, 22:29

Chyba nie było żadnych sekcji poza identyfikacją... ponoć nawet rodziny ofiar mają złożyć zbiorowy pozew o to, że nie przeprowadzano sekcji.
Cyberix

Postprzez szerszon » piątek 30 kwietnia 2010, 23:14

Czyli jak ciężko było identyfikować ,to do kogo był sens strzelać ?
szerszon

Postprzez Razor1990 » sobota 01 maja 2010, 09:02

.....

Sekcje były: http://www.tvn24.pl/12690,1653959,0,1,r ... omosc.html

Po drugie - ludzie, litości... kto tam do kogoś strzelał?
Razor1990

Postprzez lith » sobota 01 maja 2010, 10:53

No niby były jakieś strzały zaraz po rozbiciu się. Ale nie ma w tym nic dziwnego- pamiętacie awaryjne lądowanie śmigłowca z Milerem?- Jak wylądowali to się okazało, że BORowiec miał też już odbezpieczony pistolet.
lith

Postprzez Razor1990 » sobota 01 maja 2010, 10:55

Strzały i odgłosy wskazują raczej, że pilnujący tego terenu żołnierze/milicjanci odganiają strzałami ostrzegawczymi tzw. hieny ;)
Razor1990

Postprzez lith » sobota 01 maja 2010, 11:16

Ale na jakimś innym filmiku, czy na nagraniu ze skrzynek... nie wiem, bo nie widziałem tego - były jakieś strzały zaraz po zderzeniu z ziemią. jeszcze tam nikogo nie było z zewnątrz.
lith

Postprzez drill » sobota 01 maja 2010, 12:53

O rany te czarodziejskie skrzynki nagrywać będą niedługo wyjście pasażerów do WC. Jeszcze raz powtarzam rejestrowane są główne parametry lotu i pracy instalacji, w tej jak to określają wszyscy (oprócz obsługujących je) czarnej skrzynce. W większości przypadków są one jednak pomarańczowe i nie nagrywają dźwięków, do tego służy zupełnie inny rejestrator, zwykły magnetofon nagrywa na drucie magnetycznym, przynajmniej w po radzieckim sprzęcie.
drill

Postprzez shershen_OLD » sobota 01 maja 2010, 13:28

Mnie martwi już tylko jedno. Przez te teorie spiskowe znowu wychodzimy na bydło jako naród. Spójrzcie tylko... Jaruś zajęty kampanią wyborczą, razem z Martusią, a wy się przejmujecie tym wszystkim snując niestworzone historie. Dla mnie ta rodzina jest bez honoru... i chciało by się powiedzieć: panie, spieprzaj pan! spieprzaj, dziadu!

:)
http://tygodnik.onet.pl/30,0,45584,stre ... tykul.html

Coś mi mówi, że zagłosuje na SLD... ale z drugiej strony, co pozwoli zrobić PO jeśli Napieralski by wygrał?
shershen_OLD

Postprzez mikebarca » sobota 01 maja 2010, 13:40

Po trupach do celu, po trupach do celu... :P W polityce nie ma pohamowań i tyle. USA i niby "atak terrorystyczny" na WTC to chyba najlepszy przykład (w Pentagon na pewno uderzył samolot pasażerski i wszystko się spaliło, cały samolot z silnikami z tytanu, ale zidentyfikowano wszystkie ofiary, a silnik wojskowego samolotu zrzuciło UFO na miejsce katastrofy).

Póki co mój głos ma pan Napieralski... chyba póki co wydaję się najlepszym kandydatem.
mikebarca

Postprzez Cyberix » sobota 01 maja 2010, 15:18

sherszen napisał(a):Jaruś zajęty kampanią wyborczą, razem z Martusią, a wy się przejmujecie tym wszystkim snując niestworzone historie.

Córka Kwaśniewskiego też swego czasu broniła swojego tatusia, kiedy był "chory"...
Nie widzę w tym nic dziwnego, aby córka brała udział w kampanii, zresztą póki co na razie nie wiadomo w jakim zakresie...
Niestworzone historie... to po prostu chodzi o czujność, dokładność, rzetelność. Zapytam: zawsze każdemu wierzysz na słowo? Nigdy nie masz wątpliwości?
Cyberix

Postprzez shershen_OLD » sobota 01 maja 2010, 16:18

Ale córka Kwaśniewskiego nie pochowała ojca i tylko o to mi chodzi, bo rzeczywiście - w tym nie ma nic złego.

Oczywiście, że nie zawsze jestem pewien tego co mówią inni, ale no proszę Was... Jeśli już z Rosją udało nam się porozumieć, dlaczego to niszczymy? Rosja milczy - i słusznie.

Z WTC podobnie, tyle ciekawych dowodów, np. paszporty zamachowców się znalazły... kolumny podtrzymujące konstrukcje wież w ciekawy sposób podcięte, coś co by wskazywało na celowe wyburzenie... kogo to dziś obchodzi?

Nie twierdzę, że katastrofa w Smoleńsku mnie nie obchodzi. Obchodzi, szczególnie, że zginęło tam wiele znanych i ważnych dla kraju osobistości. Pozostawmy te sprawę tym, którzy się znają na tym i nie wygadujmy głupot, bo tak na prawdę nic nie wiemy co tam się stało.
shershen_OLD

Postprzez Cyberix » niedziela 02 maja 2010, 15:14

sherszen napisał(a):Z WTC podobnie, tyle ciekawych dowodów, np. paszporty zamachowców się znalazły... kolumny podtrzymujące konstrukcje wież w ciekawy sposób podcięte, coś co by wskazywało na celowe wyburzenie... kogo to dziś obchodzi?

Sam widzisz, że coś śmierdzi... polityka, zwłaszcza tam gdzie chodzi o olbrzymie pieniądze i wpływy jest bezwzględna...

sherszen napisał(a):Nie twierdzę, że katastrofa w Smoleńsku mnie nie obchodzi. Obchodzi, szczególnie, że zginęło tam wiele znanych i ważnych dla kraju osobistości. Pozostawmy te sprawę tym, którzy się znają na tym i nie wygadujmy głupot, bo tak na prawdę nic nie wiemy co tam się stało.
Wiemy, że rozbił się samolot, natomiast spekulacje powstają dlatego, że NIE WIDZIMY aby nasz rząd prowadził zdecydowane działania do wyjaśniania tej tragedii., wręcz przeciwnie, widzimy jak nasz rząd "zdaje się" na łaskę śledztwa prowadzonego w Rosji.

Czy myślicie, że gdyby w Polsce rozbił się samolot z prezydentem Rosji lub USA to tamte państwa pozwoliłyby sobie aby to POLSKA prowadziła śledztwo? No nie bądźmy śmieszni...
Cyberix

Postprzez piotrekbdg » niedziela 02 maja 2010, 15:29

Czy myślicie, że gdyby w Polsce rozbił się samolot z prezydentem Rosji lub USA to tamte państwa pozwoliłyby sobie aby to POLSKA prowadziła śledztwo? No nie bądźmy śmieszni...

No nie, masz rację. Amerykanie wprowadziliby do Polski federalnych, własną prokuraturę i CIA, przeprowadzili własne śledztwo, a ewentualnych skazanych zabrali ze sobą, najlepiej na Alcatraz. A ja myslałem, że Polska to suwerenny kraj...

Nikt nie ma prawa w cudzym państwie prowadzić jakichkolwiek dochodzeń. Odpowiednia strona może oczekiwać współpracy, raportów, dzielenia się materiałem dowodowym, ale bez takiego s-f. Zakres pracy poszczególych organów ściagnia kończy się na granicy danego kraju.
piotrekbdg

Postprzez dariex » niedziela 02 maja 2010, 17:37

drill napisał(a):O rany te czarodziejskie skrzynki nagrywać będą niedługo wyjście pasażerów do WC. Jeszcze raz powtarzam rejestrowane są główne parametry lotu i pracy instalacji, w tej jak to określają wszyscy (oprócz obsługujących je) czarnej skrzynce. W większości przypadków są one jednak pomarańczowe i nie nagrywają dźwięków, do tego służy zupełnie inny rejestrator, zwykły magnetofon nagrywa na drucie magnetycznym, przynajmniej w po radzieckim sprzęcie.

Czarne skrzynki zapisują juz mnóstwo róznych danych,w tym także dzwiek z mikrofonów umiesczonych w róznych częściach samolotu,przede wszystkim z kokpitu.
dariex

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka