UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez mastergame » wtorek 03 listopada 2009, 19:27

wredna franca napisał(a):Widze, ze każdy już sobie odpóścił i przyjął do wiadomości że został oszukany. Heh jak tak jest to widze, że na biednych nie trafiło.
Następnym razem jak nie będziecie wiedzieli co zrobić z wolnym tysiakiem to mogę wam wysłać numer konta to prześlijcie. Ja mam dwójke dzieci wiec dobrze spożytkuje te pieniądze :)

Tak na poważnie, ja nie mam zamiaru im odpuszczać i jeżeli nie z wami to sama będe latała i załatwiała.
Nie zostawie tego tak!!!

masz we mnie sprzymierzeńca :)
mastergame

Postprzez oczko » czwartek 05 listopada 2009, 02:09

Wrwdna Franco moge sie z Toba zajac ta sprawa bo nie ma na co czekac
oczko

Postprzez theurge » czwartek 05 listopada 2009, 09:50

To może się spotkamy i omówimy sytuacje? Komu pasuje najbliższy poniedziałek 9.11 wieczorem w centrum?
theurge

Postprzez mastergame » czwartek 05 listopada 2009, 13:27

theurge napisał(a):To może się spotkamy i omówimy sytuacje? Komu pasuje najbliższy poniedziałek 9.11 wieczorem w centrum?

a która to jest wieczorem? :)

byłem dziś w urzędzie miasta, wydziale komunikacji, i dostałem info że oni nie mają żadnych dokumentów naszych ... i że raczej ciężko będzie dostać wyniki badań i zaśw. o ukończeniu kursu teoretycznego, chociażby dlatego że osk wystawia tylko jedno zaświadczenie o ukończeniu całego kursu ...
mastergame

Postprzez oszukana » czwartek 05 listopada 2009, 21:09

hej czy zostało coś w końcu ustalone, idziemy do tego sądu czy na razie nic nie wiadomo?
jeśli ma ktoś aktualny numer do p. Roberta to bardzo proszę na priv.
bo jeśli nie dostaniemy żadnych papierów od nich to będziemy musieli zaczynać wszystko od nowa. ja na razie nie mam kasy na nowy kurs więc sprawa się odwleka :(
oszukana

Postprzez kkrecik » poniedziałek 09 listopada 2009, 17:51

Widzę, że nikt tu nie wspomniał o spotkaniu z prawnikiem!
Mam teraz ograniczony dostęp do internetu i prosiłam Tych, do których dotarła info, żeby powiadomili resztę zainteresowanych, którzy dołączyli na forum, ale widzę, że nikt nic nie napisał!!
Znalazłam prawnika, który by pomógł nam ze złożeniem pozwu i DZIŚ WIECZOREM O 18 JEST Z NIM SPOTKANIE!
Chociaż teraz to już ta informacja zapewne nikomu się nie przyda...
W każdym razie podaję adres:
Kancelaria Radcy Prawnego Sławomira Zaręby
ul. Kępna 17a lok. 7 (Praga Pn)
kkrecik

pozew do sądu

Postprzez Agnieszka89 » wtorek 10 listopada 2009, 16:29

Hej. Byliśmy na spotkaniu z radcą prawnym i jeśli chcemy składać pozew do sądu to:

1. Każdy musi mieć dowód wpłaty za kurs
2. Będziemy do sądu występować o zwrot pieniędzy wraz z odsetkami, ewentualnie jeśli ktoś zamiast kasy chce odzyskać dokumenty o ukończeniu kursu, bo wyjeździł już wszystkie godziny to trzeba to będzie zawrzeć na oddzielnym pozwie, ale też jest taka mozliwość
3. Najważniejsze czyli koszty jakie musimy ponieść, radca weźmie po 200 zł od każdego z nas, było nas tylko 9 osób, ale jak grupa będzie większa to automatycznie ta suma do zapłaty na głowę zmaleje. Plus koszty procesu, to jest 5% od sumy jaką chcemy odzyskać czyli np. przy tych 9 osobach 5% z 9*1050 itp.
4. Według tego prawnika są duże szanse na wygranie sprawy
5. Po jakiś 2, 3 miesiach od złożenia pozwu sprawa trafia na wokandę, czyli nie powinno to jakoś strasznie długo trwać. Sprawa ta ulega przedawnieniu dopiero po 10 latach
6. A i według radcy ewentualne trudności, które będą stwarzali Robert czy Sylwia czyli np. nie stawienie się do sądu, nie powinny nam jakoś przeszkodzić i odwlec sprawy na niewiadomo kiedy. 2 razy z jakiś super ważnych powodów mogą się nie pojawić, ale za 3 razem juz nie ma szans, muszą być.

Czy ktoś jeszcze jest za przyłączeniem się do tego pozwu?
Może jakieś pytania? Ale chyba przekazałam Wam wszystko co mówił radca.
Agnieszka89

Postprzez kkrecik » sobota 14 listopada 2009, 17:24

UWAGA!
Jeśli ktoś jest zainteresowany przyłączeniem do pozwu zbiorowego proszę o kontakt na maila kochany_krecik@o2.pl
Kontakuje sie z prawnikiem i jeśli będę mieć nowe informacje kiedy ruszamy ze sprawą, kiedy nowe spotkanie - będę sie odzywać!
Widzę, że forum ucichło dlatego proponuję kontakt mailowy! może więcej osób odbiera pocztę...
Przemyślcie warunki opisane wyżej. Mam nadzieję, że będzie nas jak najwięcej!
kkrecik

Postprzez wredna franca » czwartek 26 listopada 2009, 11:53

Pisałam ze 2x o przyłączenie do pozwu niestety bez odpowiedzi.
Proszę w takim razie o kontakt: magdaplachta@wp.pl
wredna franca

Postprzez telemasca » piątek 27 listopada 2009, 20:06

Pozwy zbiorowe sa nierealne bo nie ma jeszcze odpowiedniej ustawy - jest dopiero w sejmie w 2 czytaniu, a to jeszcze dluuuuga droga. Kazdy z nas musi idywidualnie zlozyc pozew cywilny. Koszty nie sa duze, ale problem jest w aktualnym adresie zamieszkania Budzicha. By the way - czy ktos dostal jakas odpowiedz z prokuratury?
telemasca

Postprzez kkrecik » sobota 28 listopada 2009, 18:38

nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi z prokuratury...
kkrecik

Postprzez wojak » poniedziałek 28 grudnia 2009, 19:23

hejak.Dostałęm zawiadomenie z prokuratury o posiedzeniu "W przedmiocie zażalenia na postanowienie o umorzeniu dochodzenia w sprawie" Na 21 stycznia 2010 o godzinie 12 w sali 1059 czy ktos tez to dostał??
wojak

Postprzez michal.wola » wtorek 29 grudnia 2009, 15:50

ja również to dostałem
michal.wola

Postprzez wojak » wtorek 29 grudnia 2009, 19:09

Ciekawe ile osób to jeszcze dostało??
wojak

sąd

Postprzez Agnieszka89 » wtorek 29 grudnia 2009, 22:07

Ja też dostałam. Termin mi pasuje i na pewno będę w sądzie.
Agnieszka89

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka