przez leila » poniedziałek 22 marca 2004, 17:05
przez Łakom » poniedziałek 22 marca 2004, 17:07
skad wiesz że akurat jezusowi chodzi o to samo :?: a moze to Ty interpretujesz to tak jak Ci sie to podoba :!:leila napisał(a):jeśli chodzi o słowa "wiara cie uzdrowila" to zinterpretowaliście to tak jak WAM sie podoba.Jezusowi z pewnoscia chodziło o fakt że to wiara tej osoby w uzdrowienie dzięki Chrystusowi ich uzdrowiła a nie jakaś autosugestia.Chrustus czynił cuda ,uzdrawiając tych ludzi którzy w Niego wierzyli i wierzyli że TO ON może ich uzdrowić..nie był jakmś manipulatorem wpływającym na czyjąś sugestię.. to tak na marginesie..
przez leila » poniedziałek 22 marca 2004, 17:25
Łakom napisał(a):quote] skad wiesz że akurat jezusowi chodzi o to samo :?: a moze to Ty interpretujesz to tak jak Ci sie to podoba :!:
przez Łakom » poniedziałek 22 marca 2004, 23:12
.......... moze kiedys uwierze jak zobacze papierza zyda, ( co sie nie stanie NIGDY ) lub tez gdy bog przestanie ludzi ze tak powiem "karać", pisałem juz o tym, po cholere sa te choroby, cierpienia, klęski żywiołowe :?: rozumie ze wojny, morderstwa ( to dla wierzących przez szatana opętani ludzie ) nie da sie unikąc ale dla stwórcy swiata zabijanie zwykłych niewinnych ludzi jest jakimś rozwiązaniem :?: co mu to daje :?: cierpienie ludzi którzy stracili pod gruzami swojego domu (a na dom robili całe życie) całą rodzine daje bogu jakś satysfakcje :?: a jeżeli nie satysfakcje to co :?: i dlaczego tak postępuje :?:janek napisał(a): Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli
przez leila » niedziela 28 marca 2004, 13:06
Łakom napisał(a):leila a mozesz mi powiedzieć gdzie spotkałas tych profesjonalistów :?: i dlaczego z nimi wogóle rozmawiałas jeżeli Twoja wiara jest az tak mocna, to po co ją jeszcze umacniac :?: i dlaczego uważasz ich za mądzejszych od nas :?: to ze ktos przeczta biblie i głosi komentarze jest znawcą :?: a właśnie jak wyglądają takie komentarze :?: bo nigdy nie byłem na takim czymś, możesz mi tak po krótce napisac jak to wygląda, gdzie takie "spotkania" sie odbywają (w kościele) :?: To ze ktos coś przeczyta coś i mówi o tym głośno nie znaczy wcale że jest danym specjalistą czy też profesjonalistą, najlepszy przykład jaki mamy to chyba polityka, Co Ci daje podstawy zeby im ( tym profesjonalistom ) wierzyc :?:
przez miros » niedziela 28 marca 2004, 17:51
przez Slawek » niedziela 28 marca 2004, 22:00
przez Łakom » poniedziałek 29 marca 2004, 11:07
przez speedy » poniedziałek 05 maja 2008, 21:36
przez mat4u » poniedziałek 05 maja 2008, 22:30
Łakom napisał(a):leila tak człowiek ma wolna wole i wybiera sobie, choroby, katastrofy, powodzie,trzęsienia ziemi itd,itd, wybiera też głodujące dzieci, które nie mają co jeść, mówie tutaj o krajach "trzeciego świata", chorobach w tych krajach co 50% ludzi ma aids, oni cieli tak życ, w nędzy, biedzie, bez wody, ale człwoek ma wola wole...
leila jeżeli bóg stworzł świat to i stworzył niebo, a ten szatan skąd sie wzioł :?: przyszedł z innej planety ?? i stworzył sobie piekło :?:
Sławek niektóre rzeczy tłumaczymy sobie bardzo prostymi agrumentami ale nie zawsze mądrymi,
przez magdak » poniedziałek 05 maja 2008, 22:47
przez speedy » wtorek 06 maja 2008, 09:53
przez Driver'ka » wtorek 06 maja 2008, 12:35
przez jestemJolka » wtorek 06 maja 2008, 19:37
przez hash19 » czwartek 05 czerwca 2008, 16:43
X napisał(a):Nie wierze w boga, nie jestem religijny, bawie sie w poscie etc.
Uwazam, ze cos takiego jak bog, zostalo stworzone przez ludzi - dla ludzi. Dlaczego? Bo przykre jest zycie ze swiadomoscia, ze za jakis czas nas nie bedzie. Za to bog tlumaczy wszystko - egzystencyjne zycie wynagrodzi nam w raju... Wierzcie jak chcecie - ja nie wierze.
A najbardziej smiesza mnie opinie ludzi, wielbiacych jedynie boga, a calkowicie negujacych szatana. Pamietajcie Wy wszyscy o jednym - wierzycie w raj, gdyby nie szatan, w tym raju musielibyscie zyc ze wszystkimi najgorszymi scierwami na ziemi - mordercami, nazistami, pedofilami etc.
Ale wlasnie taka jest religia, ale wlasnie tacy sa ludzie...